Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“HRISTOS SE RODI, OVO JE PLJAČKA” Pink Panter harao po regionu, za milionski plijen dobio 8 GODINA

Hronika
Autor:

Foto: SUD/RAS Srbija

Milosav Vesković, za koga se pretpostavlja da je član kriminalne grupe “Pink Panter” koja je širom svijeta postala poznata po spektakularnim krađama, sklopio je sporazum s Tužilaštvom Bosne i Hercegovine kojim je priznao krivicu za pljačke počinjene na teritoriji BiH.

Vesković je priznao saučesništvo u pljački transporta novca “Pavlović banke” iz Bijeljine te u pokušaju pljačke novca čiji je vlasnik banjalučka “Nova banka” 2005. godine. Tužilaštvo je na temelju priznanja odlučilo da će Sudu BiH predložiti da Veskoviću izrekne kaznu od osam godina zatvora.

Za Veskovićem (41), koji uz državljanstvo Srbije ima i crnogorsko, u BiH su godinama tragali u sklopu istrage protiv veće skupine kriminalaca poznatom pod nazivom “Lutka”, prenosi hrvatski Jutarnji list.

Tom istragom je u BiH obuhvaćeno više od 30 osoba, uglavnom povezanih s pljačkama, trgovinom drogom i iznudama. Njih 13 je 2017. godine osuđeno na više od 100 godina zatvora.

Vesković je godinama bio nedostupan bosanskohercegovačkom pravosuđu, a 2018. izručila ga je Hrvatska, nakon što je u Lepoglavi odslužio trogodišnju zatvorsku kaznu koja mu je izrečena zbog planiranja pljačke u Zagrebu.

U Hrvatskoj je uhapšen 2015, zajedno s trojicom državljana Srbije i dvojicom iz BiH, a osuđeni su da su planirali napad na vozilo za prevoz novca. Za njim traga i Austrija zbog sumnje da je kao član bande “Pink Panther” u tri pljačke ukrao satove i nakit u vrijednosti od 1,5 miliona evra.

Vesković i njegova grupa dovodili su se u vezu sa jednom od najpoznatih pljački u Srbiji, kada je na Badnje veče 2004. godine grupa lopova upala u ekspozituru jedne banke u Zemunu uz povike “Hristos se rodi, ovo je pljačka” i ukrali čak 150.000 evra.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO