Sport

HRVATSKA POVELA Lajović razočarao u singlu

Hrvatska je povela u polufinalu teniskog Dejvis Kupa. Borna Gojo je nadigrao Dušana Lajovića sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3 i 6:2, a srpski teniser je odigrao katastrofalan meč sa puno grešaka i pogrešnih odluka.

HRVATSKA POVELA Lajović razočarao u singlu
FOTO: PROFIMEDIA

U stručnom štabu Srbije su donijeli pogrešnu odluku jer je od starta bilo jasno da ova podloga ne odgovara Lajoviću, koji pored toga nije ni u dobroj formi.

Dušan Lajović je odigrao meč sa puno oscilacija. Teniser iz Srbije je izuzetno loše ušao u meč gdje je dopustio protivniku da nametne svoj stil igre. Gojo je to iskoristio i napravio brejk, a zatim poveo 3:0. Imao je hrvatski teniser i 4:1, ali je onda Lajović podigao nivo igre pa je uspio da u potpunosti okrene set u svoju korist. Vezao je pet gemova i dobio prvi set sa 6:4.

Na početku drugog seta viđen je sličan scenario. Ponovo je Lajović pravio greške koje je Gojo znao da iskoristi. Na kraju je stradao reket, a hrvatski teniser je opet poveo sa 3:0. Lajović je u tim trenucima opet krenuo da igra kvalitetnije. Uspio je da vrati brejk i servirao je za izjednačenje pri rezultatu 2:3, ali nije uspio.

Gojo je još jednom bio uspješan i stekao je novi brejk prednosti, koji je ovaj put sačuvao i došao do izjednačenja u setovima.

Nakon izjednačenja Lajović je nastavio sa katastrofalnom igrom. Išao je srpski teniser iz greške u grešku pa je Gojo poveo sa čak 4:0 uz dva brejka. To je uspio da sačuva i donese vođstvo svojoj selekciji.

Prihvati notifikacije