Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“HTIO SAM POSLATI PORUKU DA SAM PRIVEDEN, ALI SU MI UZELI TELEFON” Novinar Vladimir Šušak o incidentu pred zgradom policije

Hronika
Autor:

Foto: M.D./Klix.ba/RAS Srbija

Bili su prema meni korektni, nisu me pitali ni za ime i nisu mi pregledali telefon, ali su me ipak, priveli, zbog fotografisanja, rekao je za Srpskainfo novinar Vladimir Šušak, nakon što je, dok je radio svoj posao, na kratko priveden na informativni razgovor u Policijsku upravu Banjaluka.

Incident koji je digao na noge novinarsku zajednicu u cijeloj BiH, desio se kada je Šušak, koji je dopisnik javnog servisa BHT i novinar sa dugogodišnjim iskustvom, koji uživa nepodijeljeno poštovanje među kolegama, pokušao da telefonom fotografiše Davora Dragićevića, koga su odvodili kolima Hitne pomoći.

-Slikao sam ga kroz staklo kola, ispred policijske zgrade i nisam očekivao ništa neobično, jer sam do sada stotinu puta snimao na toj lokalciji sa svojom ekipom. Uz to, kada sam prilazio tom mjestu prošao sam pored policajaca koji su vidjeli da sam novinar na zadatku i niko me nije ni na što upozorio. Međutim, kada sam pokušao da snimim fotografiju, prišli su mi policajci i priveli me u zgradu – kaže Šušak.

Dodaje da je uslijedio kraći, pristojan razgovor, u kome su se on i policajci međusobno ubjeđivali da samo rade svoj posao.

-Oni su mi rekli zašto snimaš, otežavaš nam, mi radimo svoj posao imamo akciju, a ja sam njima odgovorio, pa i ja radim svoj posao i nemate pravo da me u tome sprečavate – kaže Šušak.

Dodaje da su mu na kratko oduzeli telefon, mada policjaci nisu ništa pretraživali po telefonu.

-Imam utisak da su mi telefon oduzeli, zato što sam kucao poruku, htio sam da redakciji javim da sam priveden. Nakon razgovra su mi telefon vratili, sve to je trajalo tek nekoliko minuta – rekao je Šušak.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO