Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

HUMANI GEST “Elektrokrajina” pomogla najboljoj sportistkinji RS i njenoj porodici

Društvo
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Preduzeće “Elektrokrajina” je za najbolju sportistkinju – osobu sa invaliditetom u Republici Srpskoj Bojanu Vukotić Barašin i njenu porodicu obezbijedilo smještaj za vrijeme rehabilitacije u Specijalnoj bolnici “Mlječanica” u Kozarskoj Dubici.

Barašinovoj, koja živi i radi u Banjaluci, kao i njenoj porodici obezbijeđen je besplatan smještaj u sindikalnoj kući ovog preduzeća u neposrednoj blizini Bolnice “Mlječanica“ u Kozarskoj Dubici.

Ona je zahvalila preduzeću “Elektrokrajina” i stonoteniskom klubu “Vrbas”, istakavši da će njoj i njenoj porodici puno značiti boravak u prirodi i rehabilitacija u ovoj bolnici u kojoj će dobiti adekvatnu njegu.

– Drago mi je da je neko prepoznao ovo što mi radimo – da se trudimo da budemo nezavisni, imamo porodicu, radimo i bavimo se sportom. Jednostavno, da ne budemo teret društvu već primjer kako treba da se bori u životu i ne očajava – rekla je Barašinova.

Izvršni direktor za finansijske poslove “Elektrokrajine” Rodoljub Topić rekao je da je ovo preduzeće i ovog puta pokazalo da je društveno odgovorna kompanija, te pozvao i druge firme koje su u mogućnosti da pomognu svim licima sa invaliditetom.

– Ovom akcijom pomogli smo mladim ljudima koji se bore za svoje djete i sebe. Ustupili smo ovaj objekat kako bi mogli da imaju pristup adekvatnom liječenju – rekao je Topić.

On je najavio da će se uprava preduzeća “Elektrokrajina” i dalje truditi da pomogne kad god može.

– Stojimo im na raspolaganju i za sve drugo što im može pomoći – rekao je Topić.

Trener stonoteniskog kluba za lica sa invaliditetom “Vrbas” iz Banjaluke Jovica Šormaz rekao je da humani gest “Elektrokrajine” može da posluži kao primjer drugima kako da se odnose prema invalidnim licima.

– Ova akcija ima lijepu poruku jer pokazuje humanost jednog preduzeća prema licima sa invaliditetom sa tendencijom da to bude praksa i u budućnosti, ne samo u Elektrokrajini nego i u drugim društveno odgovornim firmama – rekao je Šormaz.

Bojana Vukotić Barašin, Saša Jović i njihova devetomjesečna djevojčica u sindikalnoj kući “Elektrokrajine” boraviće naredne tri sedmice, koliko će trajati liječenje i rehabilitacija u Specijalnoj bolnici “Mlječanica”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO