Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

HUMANITARNA AKCIJA U MRKONJIĆ GRADU Prikupljeno 1.340 KM za pomoć u liječenju sugrađanke

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Omladinski ansambl Gradskog pozorišta iz Mrkonjić Grada izveo je predstavu “Klasni neprijatelj” u okviru humanitrane akcije za pomoć sugrađanki Jeleni Sladojević (30) kojoj je potrebno liječenje u privatnoj klinici u Novom Sadu.

Umjetnički rukovodilac Gradskog pozorišta Dubravka Nikolić rekla je novinarima nakon sinoćnje predstave da je odziv publike bio dobar i da su prikupili 1.340 KM, te zahvalila publici i glumcima.

– Predstavom “Klasni neprijatelj”, koja je nastala po tekstu Nejdžela Vilijamsa, htjeli smo pokažemo da je naše tradicionalno školstvo mnogo bolje od evropskog kojem težimo – dodala je ona.

Jeleni Sladojević je prije tri godine dijagnostifikovana Hodgkinova bolest i podvrgnuta je homeoterapijama u Banjaluci, ali je njeno zdravstveno stanje i dalje teško.

Ona planira da nastavi liječenje u jednoj privatnoj klinici u Novom Sadu koja nudi najsavremeniju metodu liječenja, a ujedno je i jedina nada za ovu mladu majku.

Mrkonjićani su pokrenuli brojne aktivnosti da bi skupili novac i pomogli sugrađanki, a učenici i profesori Mašinske škole prikupili su 1.100 KM.

Za pomoć Jeleni Sladojević otvoren je žiro račun kod NLB banke Banjaluka, broj 562-099-81559655-52, a za uplate iz inostranstva potrebno je naznačiti IBAN BA395620998155966037, SWIFT: RAZBBA22.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO