Banjaluka

HUMANITARNI TURNIR “FUDBALOM DO HLJEBA” Pakete hrane dobilo 120 socijalno ugroženih porodica

Humanitarni turnir u malom fudbalu “Fudbalom do hljeba” obezbjedio je pakete sa osnovnim životnim namjernicama za 120 socijalno ugroženih porodice.

HUMANITARNI TURNIR “FUDBALOM DO HLJEBA” Pakete hrane dobilo 120 socijalno ugroženih porodica
FOTO: GORAN ŠURLAN /RAS SRBIJA

U pitanju je turnir koji se organizuje već pet godina za redom, a sa ciljem da se uz podršku građana, privatnih firmi ustanova ili organizacija obezbjedi pomoć korisnicima javne kuhinje udruženja “Mozaik prijateljstva”. Na turniru koji proteklog vikenda održan u dvorani “Borik” učestvovale su 24 ekipe iz Banjaluke i okolnih gradova sa ukupno 250 igrača.

-Uspjeli smo uraditi nešto što nije nimalo jednostavno. Igrao se jako dobar fudbal, a posebno smo srećni što je osvajanje pehara bilo tek možda na desetom mjestu. Primarna stvar je da se onima kojima je to najpotrebnije kupe namjernice. Za 120 porodica smo obezbjedili pakete osnovnih životnih namjernica i to nije malo. Isto tako  učesnici turnira su nam pomogli u raspodjeli pripremljenih paketa  kazao je predsjednik ovog udruženja Miroslav Subašić.

Dodao je da su imali troškova kod organizacije turnira ali da je ključno to što su dvoranu “Borik” za potrebe turnira mogli koristiti bez naknade.

Naglasio je da javna kuhinja ovog udruženja ima puno korisnika te da su oni morali prilagoditi svoje aktivnosti potrebama građana koji svakodnevno kucaju na njihova vrata.

-Ranije smo samo vikendom pripremali obroke, ali unazad godinu dana svaki dan pripremamo oko 100 obroka za naše korisnike. Vikendom taj broj je daleko veći i pripremamo 1.000 obroka i većinu tih potreba  “finasniramo” kroz donacije firmi i ljudi dobre volje – kazao je Subašić.

 

Opera

Premijera  komične opere “Rita” održaće se 14. marta u Kulturnom centru Banski dvor, a prihod od prodaje ulaznica biće usmjeren za rad javne kuhinje „Obrok ljubavi“.

U pitanju je jedna od akcija koje  Mozaik prijateljstva organizuje kako bi obezbjedili sredstva za pomoć najugroženijim Banjalučanima, a u toj humanoj misiji su im se pridružili Kulturni centar Banski dvor i Narodno pozorište RS. Prodaja karata za ovu operu počeće dvije sedmice prije premjere, a cijena ulaznice je deset maraka.