Društvo

HUMANOST Krajišnici u Čikagu prikupili pomoć za samohranu majku 5 djece

Krajišnici u Čikagu i njihovi prijatelji prikupili su novac za pomoć porodici Željke Tomašević Kelevua, samohrane majke petoro djece koji žive u Bačkom Sokolcu, rečeno je u "Udruženju krajiških Srba "Prelo" u Čikagu.

HUMANOST Krajišnici u Čikagu prikupili pomoć za samohranu majku 5 djece
FOTO: SRNA

Članovi “Prela” su prikupili 1.090 dolara pomoći porodici Željke Tomašević Kelevua, koja je poslije iznenadne smrti supruga ostala da sama brine o petoro djece.

Ova porodica danas živi u Bačkom Sokolcu, a porijekom je sa Banije i Korduna.

Novac je prikupljen na proslavi slave Udruženja čime je završilo aktivnosti za ovu godinu i obilježilo 20 godina rada.

Pročitajte još

Generalni konzul Srbije u Čikagu Damjan Jović, koji je bio na slavi Udruženja Svetog apostola Luke, prenio je okupljenima da će Krajina živjeti dokle njihova djeca i unuci znaju odakle potiču.

– S obzirom na to da su oni sada američki državljani i ne mogu baš na takav način da budu progonjeni kao što ste vi bili, daće Bog da neko naredno prelo i oni obilježavaju tamo odakle ste protjerani – poručio je Jović.

Udruženje krajiških Srba “Prelo” iz Čikaga doniralo je ove godine i sredstva za obnovu Hrama Svetog arhangela Mihaila i parohijskog doma u Otišiću, u Dalmaciji i na taj način su članovi poslali poruku da se rodna gruda ne zaboravlja bez obzira, gdje danas žive.

Slavski kolač je osveštao sveštenik Nemanja Tešić, starješina hrama Svetog Nikole u naselju Lajons pored Čikaga, u čijoj je svečanoj sali slavlje i održano.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije