Sudbine

HUMANOST Navijači Želje pokrenuli akciju za pomoć ženi koja se PORODILA ISPRED STADIONA

Navijači Željezničara pokrenuli su akciju za pomoć ženi koja se porodila ispred stadiona Grbavica.

HUMANOST Navijači Želje pokrenuli akciju za pomoć ženi koja se PORODILA ISPRED STADIONA
FOTO: FEHIM DEMIR/EPA

Prije nekoliko dana, naša sugrađanka Amra Kulović se porodila.  Naravno to ništa ne bi bilo neubičajno da njen dječak nije odabrao simboličnu lokaciju za prvo oglašavanje.  Ko zna – spektakularno rođenje, možda je uvod u spektakularne golove budućeg fudbalera. Amra se porodila u vozilu hitne pomoći ispred stadiona Grbavica. Međutim, u ovoj lijepoj priči postoji i onaj tamni dio. Naime, porodica Kulović živi u nehumanim uslovima, bez struje u stanu i bez adekvatnog smještaja – stoji u objavi na Fejsbuk stranici navijača.

Zbog situacije u kojoj živi porodica Kulović grupa je odlučila organizovati skupljanje novčanih sredstava i time pokušati ublažiti njihovu situaciju u ovom teškom periodu, piše Avaz.

[HUMANITARNA AKCIJA]Prije nekoliko dana, naša sugrađanka Amra Kulović se porodila.Naravno to ništa ne bi bilo…

Posted by Manijaci 1987 on Tuesday, December 1, 2020

– Ovim putem pozivamo sve navijače i simpatizere Fudbalskog kluba Željezničar da se odazovu na humanitarni apel te i na taj način iskažu solidarnost sa onima kojima je ta pomoć zaista potrebna. Termin prikupljanja novčanih sredstava: četvrtak 18:30 do 20:00 sati, petak 18:30 do 20:00 sati – napisali su na Facebook stranici navijači želje uz potpis:

“Na Grbavici, na Željinom stadionu sam se porodila.”