Društvo

“HVALA HEROJIMA” Medicinarima iz "crvene zone" besplatan odmor na moru i Zlatiboru

Kao do sada nijedan drugi grad u Srbiji, Užice se odlučilo da nagradi svoje zdravstvene radnike, heroje borbe protiv kovida - besplatnim odmorom.

“HVALA HEROJIMA” Medicinarima iz "crvene zone" besplatan odmor na moru i Zlatiboru
FOTO: MILOŠ CVETKOVIĆ/RAS SRBIJA

Oko 500 „bijelih mantila“ iz Opšte bolnice Užice, kovid bolnice u nekadašnjoj kasarni i užičkog Doma zdravlja, koji 13 mjeseci nadljuskom snagom izdržavaju na prvoj liniji fronta protiv epidemije, moći će da odmore na planini i moru.

Na Gradskom vijeću Užica sutra će biti izglasana odluka da se medicinarima omogući bespatan boravak u Vili „Golija“ na Zlatiboru i odmaralištu u Bečićima. Radi se o objektima u nadležnosti Ustanove Dječje odmaralište „Zlatibor“ čiji je osnivač grad Užice i koji služe za školski i omladinski turizam.

– Ovo je gest naše zahvalnosti zdravstvenim radnicima. Grad će snositi troškove njihovog boravka na Zlatiboru i u Bečićima u trajanju od 5 do 7 dana, zavisno od toga koliko će moći da odusustvuju iz „crvene zone“. Plan njihovog odlaska na odmor je dogovoren sa rukovodstvom Zdravstvenog centra“ Užice i već krajem aprila prva grupa ide na Zlatibor, – rekla je za Blic gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Vila „Golija“ je, objašnjava Vladan Cuparić, direktor Dječjeg odmarališta „Zlatibor“, moderno odmaralište koje u svom sastavu ima zatvoreni bazen i sportsku halu. Ljetovalište u Bečićima je potpuno renovirano prošle godine.

– Rado smo prihvatili inicijativu Grada Užica da zdravstveni radnici odmore od ludila koje nas je snašlo, daćemo sve od sebe da im pružimo maksimalan komfor i budemo dobri domaćini. Oba naša objekta imaju po 200 ležajeva, ali je u ovoj situaciji, zbog epidemiloških prilika, nemoguće koristiti pune kapacitete. Sa druge strane nemoguće je da Zdravstveni centar pusti od odmor odjednom veću grupu radnika iz „crvene zone“. Stoga će oni ići na odmor u grupama. Boravak na moru biće im omogućen u periodu avgust – septembar, nadam se da će se do tada smiriti situacija i u Crnoj Gori – ispričao je Vladan Cuparić.

Užička odmarališta na Zlatiboru i u Bečićima, napominje on, zatvorena su od izbijanja epidemije i nemaju prihoda, a njihovi zaposleni, koji su su trenutno raspoređeni u gradskim službama i javnim preduzećima i ustanovama, vratiće se na svoja radna mjesta.

Prihvati notifikacije