Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

I BOGATI U PROBLEMU Razvijeni sjever Italije žestoko pogođen virusom, ni jugu NE CVJETAJU RUŽE

Svijet
Autor:

Foto: ANGELO CARCONI/EPA

Korona virus nastavlja da uzima živote u Italiji. Prema najnovijim podacima, u posljednja 24 časa preminuo je 681 pacijent, čime je ukupan broj mrtvih porastao na 15.362.

U Italiji je registrovano 124.736 zaraženih smrtonosnim virusom, a premijer Đuzepe Konte donio je oštre mjere kojima je cijela zemlja stavljena pod blokadu – zatvoreni su restorani, barovi, škole, frizerski saloni, saloni za ljepotu, škole, fakulteti. Takođe, ljudima je ograničeno kretanje, te im je dozvoljeno da izlaze napolje samo u slučaju kupovine, kao i da održavaju rastojanje, prenosi Telegraf.

Međutim, zbog razvoja situacije, mjere su produžene do Vaskrsa, iako su vlasti inicijalno navele da će blokada trajati do 3. aprila.

Sjever Italije, koji važi za bogatiji i razvijeni dio zemlje, snažno je pogođen epidemijom korona virusa. Više od 75 odsto slučajeva zaraze zabilježeno je sjeverno od Toskane koja se nalazi u središtu države, navodi nacionalna Agencija za civilnu zaštitu. Kako zvanični ističu, najjaći udari smrtonosnog korona virusa zabilježeni su u Lombardiji, ali i provinciji Emilija Romanja.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO