Društvo

I CRNOGORCI IMAJU SVOJU DARIJU Božidarka liči na dr Kisić, a evo šta im je sve ZAJEDNIČKO

I oni koji prije epidemije korona virusa nisu znali za dr Dariju Kisić Tepavčević, sada su je dobro upoznali jer je bila jedno od onih lica koje smo proteklih mjeseci gledali svakog dana na televiziji. Kao člana Kriznog štaba u Srbiji, zamjenica direktora Instituta za javno zdravlje “Batut”, svakodneno nas je informisala o korona virusu.

I CRNOGORCI IMAJU SVOJU DARIJU Božidarka liči na dr Kisić, a evo šta im je sve ZAJEDNIČKO
FOTO: RTCG/SCREENSHOT

Ispostavilo se, međutim, da i Crnogorci imaju “svoju Dariju”.

Naime, dr Božidarka Rakočević, direktorka Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti u Institutu za javno zdravlje Crne Gore, naročito zbog plave kose i slične frizure, iz daljine neodoljivo podsjeća na Dariju Kisić Tepavčević. Osim izgleda, one su i sličnih godina, obje su se školovale u istoj zemlji, obje su epidemiolozi, a sada su obje zaposlene u Institutima za javno zdravlje.

Ko je Božidarka Rakočević?

Božidarka Rakočević je rođena 1972. godine u Podgorici, ali je zanimljivo da se školovala upravo u Srbiji. Ona je, naime, diplomirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, dok je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu završila specijalizaciju iz epidemiologije, upravo kao i Darija, piše Blic.

Kisić Tepavčević je tri godine mlađa od dr Rakočević, a rođena je u Sarajevu.