Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

I DALJE GUŽVE NA GRANICAMA Vozači, usporite zbog poledice, a obratite pažnju i na DRUGE ZNAKOVE

Društvo
Autor:

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Kolovozi na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH su uglavnom suvi, a poledica je moguća u zasjenjenim dijelovima u planinskim predjelima i preko prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na graničnom prelazu Gradiška i dalje je pojačana frekvencija teretnih vozila. Na ostalim prelazima za sada nema dužih zadržavanja. Zbog formiranja konvoja u zemljama okruženja stvaraju se duge kolone na graničnim prelazima na ulazu i na izlazu iz BiH.

Zbog situacije u vezi sa virusom korona, na teritoriji Republike Srpske zabranjeno je kretanje osobama starijim od 65 godina, a od 20 pet časova na snazi je potpuna zabrana kretanja.

U FBiH je zabranjeno kretanje osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina, a potpuna zabrana kretanja na snazi je od 20 do pet časova. Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su osobe sa boravkom u BiH, lica kojima je potrebno liječenje, te lica koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja.

Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, izuzev prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj. Hrvatska i Crna Gora su zatvorile sve granične prelaze prema BiH. Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Za teretna motorna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore Klobuk. Do 11. aprila kretaće se vangabaritni teret na relaciji Mel Banj Brdo-Bijeljina-Patkovača, pa je neophodna opreznija vožnja. Na relaciji Mel Stanić Rijeka-Derventa-Kozarska Dubica do 18. aprila kretaće se vangabaritni teret.

U toku je izgradnja isključne trake u Zalužanima, na dionici magistralnog puta Klašnice dva -Šargovac, u desnoj kolovoznoj traci iz pravca Banjaluke, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja. Zbog izgradnje raskrsnice na dionici magistralnog puta Gornja Vijaka jedan-Derventa i regionalnog Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Režim saobraćanja izmijenjen je i zbog radova na magistralnom putu Drinjača-Vlasenica. U toku je rekonstrukcija dionice magistralnog puta Čatrnja-Gradiška, zbog čega se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka dva-Srpske Toplice, za vrijeme izgradnje mosta preko rijeke Vrbas izmijenjen je režim saobraćaja. Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz semafore.

Foto: D. Božić/RAS Srbija

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, od 8.15 do 15.5 radnim danima aktuelne su povremene obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja. Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Pelagićevo-Gradačac, u mjestu Turić Prosjek, od 8.15 do 15.5 časova radnim danima, dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, zbog čega radnim danima od sedam sati do 17 časova povremeno bude obustavljan saobraćaj u trajanju maksimalno pet minuta.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraćaj se odvija dvosmjerno od pet sati do 21 čas. Od 21 do 00.30 vozila se propuštaju naizmjenično, a od 00.30 do pet sati saobraćaj kroz tunel je obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO