Svijet

"I dalje ima mnogo dobrih ljudi" Dječak poslao pismo policiji zbog svog uništenog autića, odgovor koji je dobio uljepšaće vam dan

Dječak Tobi (4) iz Bornmuta pisao je policiji Dorseta da ih obavijesti o "nestašnom čovjeku" koji je spljoštio njegovu igračku tokom uskršnjeg raspusta. Odgovor koji je dobio uljepšaće vam dan.

"I dalje ima mnogo dobrih ljudi" Dječak poslao pismo policiji zbog svog uništenog autića, odgovor koji je dobio uljepšaće vam dan
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Tobijevi roditelji, Eš i Džen Dobtini, rekli su da ga je incident ostavio užasnutim.

– Ulazio je u automobil ispred naše kuće, ispustio je svoj auto-igračku i ona se otkotrljala niz ulicu. Naišao je automobil i prešao preko njegovog autića rekao je Eš, pa dodao:

– Otišli ​​smo da ga uzmemo nakon što je automobil prošao, ali je bio sav napuknut i smrskan – Tobi je bio toliko uznemiren da je plakao oko četiri sata – rekao je otac dječaka.

Nakon što su ubijedili Tobija da ne bi bilo prikladno da telefonira policiji u vezi incidenta, Eš i Džen su mu pomogli da sastavi pismo policiji Dorseta.

Pročitajte još

Tobi ih je zamolio da napišu: “Molim vas, možete li uhvatiti lošeg čovjeka i reći mu da mi je razbio auto.”

Na njihovo iznenađenje, dobili su odgovor od narednice Sofi Vilijams, koja je vidjela kopiju pisma kako kruži internetom.

Policajka je napisala da joj je “veoma žao” što je čula za Tobijev autić i ponudila mu uvjeravanje da je policija tu da pomogne ljudima poput njega.

Navela je i da će, kada nađu “nevaljalog čovjeka”, obavijestiti Djeda Mraza da istog stave na listu nevaljalaca i da zato neće dobiti poklone sljedećeg Božića.

Ona je malom Tobiju objasnila i da “nažalost nisu svi uvijek dobri kao što bi trebalo da budu”, ali da je važno da zapamti “da i dalje ima mnogo dobrih ljudi”.

Napisala mu je i da će policija, ako mu ikada zatreba, biti uvijek tu da mu pomogne.

Takođe mu je iz svog džepa kupila potpuno novi auto-igračku.

– Dosta smo radili sa Tobijem o tome kako je policija dobra – oni su naši prijatelji i tu su da nas čuvaju – jer se on oduvijek prilično plašio policije – rekao je Eš.

Dodao je da je Sofi promijenila njegov svijet.

– Počelo je od toga da se toliko plašio policije, do toga da sada misli da su mu prijatelji i da će paziti na njega. Mislim da će to za njega napraviti veliku razliku u njegovom životu. Zaista želimo da se zahvalimo policiji jer znam da ljudi u ovom trenutku mogu biti pomalo uplašeni ili nemaju povjerenja u njih – rekao je Eš, prenosi Telegraf.

Eš je dodao da je Tobi bio “veoma srećan” sa svojim potpuno novim automobilčićem i da ga sada nosi u džepu da bi ga čuvao.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije