Banjaluka

I dalje pod znakom pitanja: Stanivuković poručio da se nada da će Banjaluka u srijedu dobiti "kakav-takav budžet" (FOTO)

Iz drugog pokušaja je zakazana vanredna sjednica Skupštine grada iduće sedmice u srijedu 14. aprila u 14 časova, na kojoj se treba ponovo razmatrati prijedlog budžeta grada i za razliku od prethodnih dana ovaj put su iz oba tabora mogli čuti pomirljivi tonovi.

I dalje pod znakom pitanja: Stanivuković poručio da se nada da će Banjaluka u srijedu dobiti "kakav-takav budžet" (FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Iako je oko tremina postignut dogovor opet nema garancije da će budžet grada za ovu godinu dobiti potrebnu podršku odbornika.

Pored datuma sjednice dogovoreno je i da amandmani uz pismenu saglasnost gradonačelnika mogu biti dostavljeni do ponedjeljka do 14 časova. Time treba biti ispoštovan rok po Poslovniku o radu Skupštine grada da se amandmani dostave  48 sati prije početka vanredne sjednice, potvrdio je predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić.

Pročitajte još

– Ja vjerujem da će skupštinska većina imati sastanke i razgovore u narednim danima na temu novog prijedloga budžeta na kojima će vidjeti u kojoj mjeri su zastupljene njihovi zahtjevi – kazao je Ilić, kadar SNSD i član skupštinske većine.

Komentarišući trenutnu situaciji u kojoj su vidljive tenzije i nedostak dogovora što je dovelo do toga da Banjaluka još nema budžet grada za ovu godinu, Ilić kaže da to očigledno pokazuje da su „svi zapeli čim i danas pričaju o ovim stvarima.

– Moj stav je ostao nepromjenjen od samog početka a to je da samo isključivo dogovorom i saradnjom nešto možemo postići. Da li je ona moguća sto procentno?  Ja nisam siguran, ali je ona neophodna za funkcionisanje grada. Sa te strane siguran sam da ćemo naći zajednički jezik i za ovaj budžet i sve neke naredne stvari, koje će nam dolaziti na sjednice Skupštine grada – rekao je Ilić.

Gradonačelnik Draško Stanivuković kaže da je insistrao da  se u što kraćem roku održi sjednica.

– Grad funkcioniše na principima rezervi i to kada govorimo o gorivu za vatrogasce te za službene autombile. Čak smo jedan dio goriva, koje smo imali kod nas dali civilnoj zaštiti, kako bi u blokadi iz bez budžeta grad koliko toliko funkcionisao. Jedan od prijedloga je bio da se Skupština održi u četvrtak, ali teško da grad u ovim uslovima može čekati na taj datum – rekao je Stanivuković, dodao je da se nada da će Banjaluka u srijedu dobiti “kakav takav budžet”.

– Očekujem da će budžet biti usvojen i da prosto nastavimo da funkcionišemo, to je naš zadatak. Ja sam predložio budžet koji smatram da je najbolji, a skupštinska većina neka djeluje amandmanima – rekao je Stanivuković i dodao da je novim prijedlogom budžeta zastupljena veća podrška penzionerima, ugostiteljima te Domu zdravlja Banjaluka  i zdravstvenim radicima u sklopu ove ustanove , ali i novac za početak izgradnje mosta u Česmi.

Prihvati notifikacije