Gradovi

I DALJE PRIJAVLJUJU NEREGULARNOSTI Ponovno brojanje na pojedinim biračkim mjestima u osam izbornih jedinica

Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela je večeras naredbu kojom se naređuje ponovno brojanje glasačkih listića na pojedinim biračkim mjestima iz osam izbornih jedinica.

I DALJE PRIJAVLJUJU NEREGULARNOSTI Ponovno brojanje na pojedinim biračkim mjestima u osam izbornih jedinica
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

U pitanju su Teslić, Zavidovići, Kakanj, Petrovac, Gacko, Gradačac, Srebrenik i Gradiška.

Naredbom je obuhvaćeno i brojanje glasova birača koji su glasali na redovnom biračkom mjestu u Generalnom konzulatu u Minhenu, odakle je glasački materijal stigao u Glavni centar za brojanje nakon utvrđivanja izbornih rezultata, a prije njihovog potvrđivanja, saopšteno je iz CIK.

Pročitajte još

Ponovna brojanja će početi sutra oko devet časova u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu, a u skladu sa dinamikom brojanja glasačkih listića iz prethodnih naredbi.

Naredba će biti objavljena na web-stranici CIK BiH i smatraće se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

U skladu sa Izbornim zakonom BiH, kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati i kandidat sa liste pripadnika nacionalnih manjina koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditirani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja.