Sudbine

"I dalje sam oprezna" Pobjednica "Nikad nije kasno" dva puta je pobijedila rak i ovo je njena životna priča

Pobjednica emisije „Nikad nije kasno“ Bojana Barjaktarević uspjela je dva puta da pobijedi rak, ali kako sama kaže i dalje je oprezna.

"I dalje sam oprezna" Pobjednica "Nikad nije kasno" dva puta je pobijedila rak i ovo je njena životna priča
FOTO: PRVA TV/SCREENSHOT

Svjesna je da ima veliku odgovornost kada je zdravlje u pitanju, te redovno odlazi na kontrole kako bi ustanovila da je sve u redu. Kako Bojana ističe za „Zdrav život“ analize su joj dobre i na svakih šest mjeseci odlazi kod ljekara, jer je rak podmukla bolest.

– Sve je kako treba. Redovno odlazim na kontrole i to mi je jako bitno nakon procesa liječenja. Analize pokazuju sjajne rezultate kada je u pitanju moje zdravlje. Sve sam prekontrolisala, svaki organ, jedna od bitnijih stavki je to što su mi čista pluća. Na svakih šest mjeseci odlazim na kontrole – kaže Bojana za „Zdrav život“, a onda objašnjava kada se prvi put susrela sa rakom.

– Prvo sam imala tumor na dojci 2017. godine, da bih dvije godine kasnije imala metastaze pod pazuhom, tačnije 2019. godine. Otklonjene su mi operacijom 24 žlijezde, pa je usljedila hemioterapija i eto. Borba sa bolešću nikad nije gotova, što se jednom desi može uvijek da se vrati – ističe pjevačica, a onda objašnjava da je borba neminovna.

Pročitajte još

– Nije lako i jednostavno. To je težak period u životu. Morate biti veliki borac kako bi sve prebrodili i nastavili dalje. Moja priča je morbidna, ali izgleda sa srećnim krajem. Nakon dijagnoze sam prvih nedjelju dana bila u agoniji, nakon toga sam rekla sebi da ću raditi i živjeti normalno. Nisam ni prva ni posljednja koju je to zadesilo. Nijednu hemioterapiju nisam propuštala, a uz to sam normalno pjevala, radila svoj posao i išla na svirke. Svaki put poslije terapije imate osjećaj da gorite od temperature i sa svim tim simptomima se treba izboriti – kaže Bojana koja se našalila da ”zahvaljujući” hemioterapiji danas ima 40% više kose nego što je imala ikada, pa dodala da voli da jede, piše Blic.

Prihvati notifikacije