Zabava

"I dan-danas se osjećam neprijatno zbog toga" Seka Aleksić otkrila koja pjesma joj je zadala najviše glavobolje

Pjevačica Seka Aleksić govorila je o svom novom albumu "Bioskop", pa otkrila koja ju je pjesma koštala najviše živaca, a onda je progovorila i o kontroverznom nazivu svoje jedne pjesme.

"I dan-danas se osjećam neprijatno zbog toga" Seka Aleksić otkrila koja pjesma joj je zadala najviše glavobolje
FOTO: GORAN SRDANOV/RAS SRBIJA

Nikad nisam pričala o ciframa, ja se ježim na to. Ali vrlo dobro svi znamo da je ovaj posao skup, ulaže se dosta, spotovi dosta koštaju, kao i pjesme. Uvijek se trudimo da svojoj publici pružimo kvalitet, a ne kvanitet, i ja sam nekako uvijek toga držala. Na ovom albumu, uradila sam spot za pjesmu “Bioskop”, radi se spot za pjesmu “Rana”, ako gledamo i spotove i sve uloženo, to su dvije pjesme koje su najviše koštale. Ekranizacija je uvijek bila najskuplja, ali nekada se desi platite nešto skupo, pa to djeluje jeftino. Stvar je u tome da imate dobar tim kreativnih ljudi oko sebe, da imate ljude koji vas vole i cijene i to sve mora da ispadne dobro – rekla je Seka u emisiji “Premijera – Vikend Specijal”, pa otkriva koja pjesma ju je najviše koštala živaca:

“Zakuni se u kurvu”, nisam željela to da pjevam. Svađala sam se sa Sašom Lazićem, mojim tekstopiscem, kada mi je poslao pjesmu, rekla sam: “Okej, dopada mi se melodija, ali ja ću pjevati zakuni se u ženu”, on je rekao: “Važi, pjesma nije tvoja”. Uvijek izbjegavam taj dio da pjevam, neka djeca slušaju moju muziku, vodila sam se time šta bih rekla svom djetetu da mi dođe da me pita: “Mama, šta znači to ku**a?” Šta da kažem? Meni je to bio problem, ali pjesma je hit, kvalitetna je, ali i dan-danas se osjećam neprijatno zbog toga. Nisam osoba koja voli da posluša, ja njih sve saslušam i na kraju prevrnem kako ja hoću – smije se pjevačica.

Pročitajte još

Saradnja sa pokojnom Marinom Tucaković je Seki posebno bitna, kada je novi album u pitanju, a sada otkriva kako je do toga došlo.

– Prije tri godine je krenula priprema ovog albuma. Htjeli smo da Marina napravi tekstove za ove pjesme, poslali smo je melodije i ona se oduševila našoj saradnji poslije te neke naše pauze, rekla mi je: “Nema problema, dopadaju mi se melodije, ovo će ići lako” i za nekih 7 dana je napisala sve tri pjesme. Ništa nisam mijenjala, ja sam poznata po tome da mijenjam tekstove, ali ovdje nisam ništa mijenjala. Htjela sam da promijenim jedan dio u pjesmi “Poziv u pomoć” u vezi trnaca i žmaraca, ona mi je rekla: “Ne može, to je najzanimljiviji dio pjesme!” Radni naziv pjesme je bio “Žmarci”, ali sam rekla da se makar to promijeni, tako da su mi uslišili, to su neke naše dugodovštine… Tokom korone nikome nije bilo do muzike, bilo je nebulozno da bilo šta izdajem, ali čuvala sam “u fioci” pjesme. Htjela sam da sve to ugleda svjetlost dana za moj rođendan, i tako je i bilo, to je neka tradicija – zaključuje Seka, prenosi Blic.

Prihvati notifikacije