Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“I MI ĆEMO IMATI NESTAŠICU” Najveći svjetski proizvođač rukavica U KRIZI

Biznis
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Malezijska korporacija Top Glav koja proizvodi jednu od svakih pet rukavica na globalnom nivou, upozorava na moguću nestašicu te zaštitne opreme jer skok tražnje iz Evrope i Sjedinjenih Država zbog brzog širenja korona virusa prevazilazi proizvodne kapacitete te kompanije.

Izvršni predsjednik korporacije, Lim Ve Čai, rekao je u telefonskoj izjavi za Rojters da je firma produžila rokove isporuke kako bi “Izašla na kraj” sa uzletom potražnje.

On je naveo da su narudžbe primljene u posljednjih nekoliko nedjelja, uglavnom iz Evrope i Sjedinjenih Država, skoro duplo veće od proizvodnih kapaciteta kompanije.

Top Glav, kako je dodao, može da proizvodi 200 miliona rukavica od prirodne i sintetičke gume dnevno.

– Neki kupci panično naručuju – obično su naručivali 10 kontejnera mjesečno a sada su odjednom povećali na 20 kontejnera. Definitivno postoji nestašica. Oni naručuju 100 odsto više, a mi možemo da povećamo proizvodnju samo 20 odsto, tako da fali oko 50 do 80 odsto da se podmire zahtjevi – rekao je Lim, prenosi Telegraf.

Ovaj ogroman zamajac kupovina mogao bi da potraje još tri mjeseca, ali se očekuje da će narudžbine ostati velike i do devet mjeseci, čak iako je potražnja na azijskim tržištima počela polako da usporava, ocijenio je on.

Svjetska zdravstvena organizacija je upozorila u petak da “hronična globalna nestašica lične zaštitne opreme” predstavlja jednu od najvećih prijetnji u borbi za suzbijanje širenja korona virusa.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO