Sudbine

"I njega je takođe ostavila, možda mi se on jedini raduje" Državljanka BiH na Fejsbuku potražila majku koja ju je davno napustila, pa umjesto zagrljaja, dobila još jedan šamar

Pokidane porodične veze su nešto što pojedince tokom cijelog života može jako mučiti. Posebno one koji su ostavljeni od bitnih osoba u svom životu, što je bio slučaj i sa jednom državljankom BiH koju je majka napustila još kao djevojčicu.

djevojka drži telefon
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Upravo zato, godinama kasnije ona se upustila u potragu za njom, ne znajući šta je čeka. Ponovno poznavanje, prihvatanje ili odbijanje?

Naime, Medina iz BiH probala je da nađe svoju biološku majku koja ju je još kao malu ostavila ocu. Dijeleći informacije na jednoj od Fejsbuk grupa u kojima ljudi traže svoje davno izgubljene osobe, priznala je da želi da stupi u kontakt s njom. Međutim, kada je kroz par dana do kontakta i došlo, sve što je dobila bilo je još jedno odbijanje.

Ja tražim majku, rođenu 1958. godine. Živjela je kao i njeni roditelji u Švrakinom, u BiH. Nisam tačno sigurna, ali mislim da je imala četiri ili pet sestara. Bila je u braku prije nego se udala za mog oca i imala je kćerku (sada oko 39 do 40 god). Čula sam ali nisam sigurna da se poslije udala za drugog i s njim dobila kćerku i da su navodno otišli za Ameriku. Ovo je sve informacija što znam. Roditelji su mi se razveli i ja sam pripala ocu. Majka me nikada nije posjećivala iako je imala pravo i sudsku presudu o viđanju. Ja sam Medina – napisala je ona u svojoj objavi.

“I dalje bih živjela u nadi da će se majka javiti”

A onda se nakon dva dana javila, te saopštila da je majku i dvije polu-sestre pronašla, međutim vijesti koje je podijelila nisu bile dobre.

– Dragi moji hvala vam puno, totalno sam van sebe. Emocije me pojedoše. Majka i sestre ne žele kontakt. Saznala sam da imam i brata koji živi u Njemačkoj, njega je takođe ostavila ocu. On je stariji od mene par godina, pa se udala za mog oca i mene takođe ostavila ocu. Uspjela sam da nađem broj njegovog oca, stupiću u kontakt i sa njim – napisala je Medina, piše Blic.

Ova djevojka se zahvalila svima na pomoći.

– Hvala vam puno, da nije vas i dalje bih živjela u nadi da će se majka jednog dana javiti. Drago mi je da znam na čemu sam što se tiče nje i njene dvije kćerke. Kažu navodno u majčinom komšiluku da je i on dolazio i tražio ih i da je pitao da li neko poznaje mene. Možda se on jedini raduje da ima sestru – napisala je ona, te onda dodatno obavijestila sve da je sa ocem svog polu-brata stupila u kontakt i da za sada sve ide po planu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije