Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

I ONA JE HTJELA DA POSTANE PJEVAČICA Detalji o Breninoj porodici koje do sada niste znali (FOTO)

Zabava
Autor:

Foto: screenshot Instagram

Pjevačica Lepa Brena jedna je od najpopularnijih pjevačica u regionu, a malo ko zna da su njenim stopama mogli da pođu i brat Faruk i sestra Faketa.

Muzička zvijezda Lepa Brena, rođena kao Fahreta Jahić, došla je na svijet kao treće dijete, nakon brata Faruka i sestre Fakete.

Faketa danas ima dvije kćerke, a ona i njen suprug Zoran već dvije decenije žive u Kanadi, a baš poput sestre, gaju veliku ljubav prema muzici.

View this post on Instagram

Lunch break??❤️

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa) on

Faruk je zablistao u emisiji Nikad nije kasno, a Faketa se rijetko pojavljuje u javnosti, budući da živi na drugom kontinentu.

Ono što je posebno interesantno je to da, iako su i Faruk i Faketa bili izuzetno nadareni za pjevanje, nijedno od njih dvoje nije pošlo sestrinim stopama i latilo se mikrofona.

– Otkako znam za sebe, naša majka je lijepo pjevala sevdalinke. Faketa je međutim počela da pjeva prije mene, potom je to učinio moj brat Faruk, a zatim i ja pod uticajem profesorke muzičkog vaspitanja Radmile Ćorović. Bila sam hiperaktivno dijete, pa su me roditelji isto kao i brata i sestru usmjeravali na sportske aktivnosti, a mi smo u stvari najviše uživale pjevajući u horu. Odrasle smo slušajući muziku sa festivala poput Ilidže, Opatijskog festivala, Beogradskog proljeća – izjavila je Brena prije nekoliko godina za Stori.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO