Banjaluka

JOŠ IMENA BIĆE NA SAJTU GRADA Stanivuković: Rasipnički budžet i radna mjesta krojena po potrebama koalicionih partnera

Prva detaljna analiza koju je sproveo moj tim pokazuje da broj zaposlenih u javnim preduzećima, ustanovama i organizacijama Grada, zajedno sa brojem zaposlenih u Gradskoj upravi, prelazi 3.000.

JOŠ IMENA BIĆE NA SAJTU GRADA Stanivuković: Rasipnički budžet i radna mjesta krojena po potrebama koalicionih partnera
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovo je zastrašujuće veliki broj, na osnovu kojeg ne mogu, a da ne postavim pitanje, kako je budžet Grada do sada uopšte funkcionisao, napisao je Draško Stanivuković na svom Fejsbuk profilu.

I ovi podaci će biti javni i kroz par dana dostupni na sajtu Grada.

– Danas imamo situaciju da u pojedinim segmentima Civilne zaštite i Doma zdravlja imamo nedostatak kadra, dok u drugim oblastima pa i dvostruko više. Ovi podaci će biti predmet naših temeljnih analiza stvarnih potreba u narednom periodu, na osnovu kojih ćemo donositi odluke, od kojih ni jedna ne smije biti brza, ishitrena, niti proizvoljna odluka pojedinaca – dodao je Stanivuković.

Прва детаљна анализа коју је спровео мој тим показује да број запослених у јавним предузећима, установама и…

Posted by Драшко Станивуковић – Draško Stanivuković on Sunday, January 10, 2021

Gradonačelnik Banjaluke se osvrnuo i na stanje u budžetu i na najavljenu sistematizaciju.

Pročitajte još

– Mi želimo da vratimo povjerenje u sistem koje je duboko narušeno. Budžet Grada i sistematizacije radnih mjesta su do sada bili krojeni po potrebama koalicionih partnera i u najmanju ruku rasipnički. Tu ćemo praksu prekinuti. Da bismo se kretali brže ka naprijed potrebne su suštinske reforme, a i ljudi koji su spremni da ih sprovode. Mi smo spremni, zbog toga smo i dobili vašu podršku i nećemo je  iznevjeriti – zaključio je.