Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

I SUZE NA ISPRAĆAJU Pripadnici Oružanih snaga BiH odlaze u misiju u Avganistan

Društvo
Autor:

Oružane snage BiH

Pripadnici Oružanih snaga BiH, koji odlaze u vojno-policijsku misiju u Avganistan, ispraćeni su danas na ceremoniji u kasarni “Božan Šimović” u Čapljini.

Riječ je o desetoj rotaciji Pješadijske jedinice iz sastava Četvrte pješadijske brigade Oružanih snaga BiH u misiji podrške miru “Odlučna podrška” u Avganistanu, te četvrtoj rotaciji Vojne policije iz sastava Brigade taktičke podrške Oružanih snaga koja odlazi u vojno-policijsku misiju u Avganistan.

Pješadijska jedinica iz sastava Četvrte pješadijske brigade i jedinica Vojne policije, u kojima su i tri pripadnice Oružanih snaga BiH, nakon rigorozne selekcije prošli su zahtjevne, fizički naporne i iscrpljujuće višemjesečne treninge, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.

Foto: Klix/RAS Srbija

Ceremoniji ispraćaja jedinica prisustvovali su zvaničnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH na čelu sa ministrom odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Marinom Pendeš i komandantom Operativne komande Oružanih snaga general-majorom Radovanom Ilićem, kao i predstavnici lokalnih, kantonalnih i institucija BiH, predstavnici vojno-diplomatskog kora akreditiranih u BiH, Štaba NATO u Sarajevu i Komande EUfOR-a, te članovi porodica pripadnika Oružanih snaga koji odlaze u misiju. Neki od najbližih su i zaplakali na ceremoniji.

Na ceremoniji je istaknut veliki značaj učešća jedinica Oružanih snaga BiH u operacijama podrške miru.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO