Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

I TO JE FUDBAL Na stadionu nacionalnog tima Butana održavaju se SVADBE I ROĐENDANI

Sport
Autor:

Foto: instagram.com/internatioknown

Butan ima jedinstven stadion na kojem igra nacionalna fudbalska reprezentacija, a riječ o Čanglimitang areni, koja se nalazi u glavnom gradu Timbuu.

Osim toga što je poseban po svom izgledu u sklopu ovog sportskog objekta se gotovo svakog vikenda proslavljaju svadbe i rođendani.

Pored fudbala stadion je domaćin takmičenja u streličarstvu, što je nacionalni sport Kraljevine Butan, a moguće je održavati takmičenja u skvošu, bilijaru i tenisu, dok se u njegovom sklopu nalazi i Olimpijski komitet pomenute zemlje.

Foto: instagram.com/bhutanyatara

Zanimljivo je da je stadion sagrađen 1974. godine i tada je imao kapacitet od 10., a 2008. se na njemu održalo vjenčanje kralja Butana i tada je broj mjesta proširen na 25.000.

Svakog dana poslije 17 časova zainteresovani mogu da iznajme stadion kako bi igrali fudbal, a taj novac ide u kasu Fudbalskog saveza Butana.

Foto: instagram.com/namzayk

Zbog obilnih padavina u ovom dijelu svijeta travnati teren je bilo dosta teško održavati, tako da je on zamijenjen vještačkom podlogom.

Ove godine bilo je veliko salvlje poslije pobjede nad Guamom od 1:0 u prvoj utakmici predkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo azijske zone, ali je Butan u revanšu dožiio debakl (0:5).

(sports.ru)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO