Svijet

I TO SE DEŠAVA Zbog neplaćenih računa vlasniku ZAPLIJENJENI PSI pa poslati na aukciju

Psi sa pedigreom koji su zaplijenjeni u Ukrajini na osnovu sudskog naloga zbog neplaćenih računa svojih vlasnika, biće prodati na onlajn aukciji, što je izazvalo brojne kritike.

I TO SE DEŠAVA Zbog neplaćenih računa vlasniku ZAPLIJENJENI PSI pa poslati na aukciju
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Mnogi su mislili da je u pitanju šala kada su dva psa postavljena na aukciju na državnom sajtu za konfiskovanu robu, ali je uskoro postalo jasno da se to zaista dešava.

Kako prenosi BBC, jedna pas još nije prodat, a za drugog se javio potencijalni kupac.

Početna cijena za ovčara je 44 evra, dok je za drugog psa u pitanju manja suma.

Pažnu javnosti na ovaj događaj skrenuo je opozicioni poslanik Mijailo Volinec, koji je objavio skrinšot dva psa uz komentar da se oni koriste kao čipovi za kockanje.

Mnogi korisnici društvenih mreža su negodovali, a opozicioni poslanik Oleksij Hnčarenko je ukazao na to da izvršitelji ne bi trebalo da plijene nedužne pse.

Zaista moramo da konfiskujemo pse od njihovih vlasnika. Iako su oduzeti zbog nesolventosti bivših vlasnika, često ispadne najbolje za ljubimce kada imaju loš tretman – izjavio je, međutim, ministar pravde Denis Maljuška za program BBC na ukrajinskom.

Svakodnevni život u Ukrajini je skup, a penzije ne mogu da prate ubrzan rast računa za gas proteklih godina, navodi BBC. Ranije ove godine, jedan poslanik vladajuće partija izvinio se nakon što je savjetovao ugroženoj penzionerki da proda svog psa.