Kolumne

Igra bagera

Oči javnosti su već dugo uprte u Banjaluku.

Igra bagera
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Dobili smo novog gradonačelnika, grad je bio u finansijskoj blokadi i konstantno su prisutne razne krize, te političke turbulencije, većeg i manjeg intenziteta.

Uz sve to, Banjalučani mogu da kažu da su dobili novi simbol pravde – bager.

Prvobitna namjena ove mašine je da se koristi za održavanje kanala za odvod oborinskih voda ili za hitne intervencije tokom poplava, ali sada je dobila još jednu namjenu.

Ovaj put je dodatni zadatak da sruši objekat “Kajak terase” i da tako, prema riječima gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, dobijemo pravdu, jer se radi o nelegalno izgrađenom objektu.

Ta priča ima već nekoliko činova u kojoj je uvijek glavnu ulogu imao pomenuti simbol pravde.

Za sada bez ispunjenja cilja, ako ne računamo veliku medijsku pažnju, te veliki broj građana koji je dolazio da posmata spektakl ili zato što podržavaju jedne ili druge.

Nije samo slučaj “Kajak terase” znak da je bager postao novi simbol pravde. Tu su i izjave gradonačelnika Stanivukovića kada govori o svojoj borbi protiv kriminala i korupcije, odnosno za pravdu, tipa “gdje nema pravde, ima bogami bager”.

Isto tako Kajak nije više usamljen slučaj već je najavljen i novi zadatak.

Nedavno je gradonačelnik bio na saslušanju u Policijskoj upravi Banjaluka u svojstvu osumnjičenog za krivična djela neovlašteno fotografisanje i ugrožavanje bezbjednosti drugog lica. Ovaj put nije koristio bager, kao simbol pravde, ali je nagovijestio, gdje ćemo ga moći vidjeti.

Najavio je novo rušenje i provođenje pravde, ovaj put se to odnosi na dio ugostiteljskog objekta “Agape”, za koji kaže, da je takođe nelegalno izgrađen.

Pročitajte još

Nije precizirano da li će pomenuti instrumenat pravde učestvovati u tom poduhvatu, jer se sporni objekat nalazi na krovu RK Boska, ali ništa nije nemoguće. Gdje postoji volja, a nova gradska administracija je pokazala da je ima napretek, postoji i način.

Da li će taj bager ostvariti cilj koji je zacrtao Stanivuković, da sruši te objekte i da narod time dobije pravdu, pa vrijeme će pokazati.

Da li će Banjalučani biti zahvalni gradonačelniku Stanivukoviću na dobijenoj pravdi, pa i to će vrijeme pokazati. Sada nam samo ostaje da čekamo.

Kada samo već kod zahvalnosti, možda bi se gradonačelnik Stanivuković trebao zahvaliti prethodnoj administraciji, što mu je obezbijedila sredstvo za sprovođenje pravde.

To se ne odnosi na njegovog prethodnika, Igora Radojičića već na osobu koja je direktno bila zadužena za javnu nabavku.

Ta zasluga bi trebala ići bivšem šefu Odsjeka civilne zaštite Mladenu Ćucunu jer, bez njega, ništa od gore navedenog ne bi bilo moguće. Pa red je da mu se prizna zasluga.

Prihvati notifikacije