Sport

IGRA ZA SRBIJU Đoković predložio promjene u Dejvis Kupu

Novak Đoković će do kraja godine igrati i za Dejvis Kup reprezentaciju Srbije. Ovo će biti drugi put da se takmičenje igra u novom formatu.

IGRA ZA SRBIJU Đoković predložio promjene u Dejvis Kupu
FOTO: YOAN VALAT/EPA

Teniseri nisu baš zadovoljni novim formatom koji je po njima izgubio draž jer reprezentacije nemaju podršku svojih navijača i da je otišao u drugu krajnost te da više liči na obični turnir. Najglasniji u kritikama je bio Aleksander Zverev.

– Razumijem njegov stav jer mislim da je Dejvis kup otišao u drugu krajnost u prvoj godini, kada se sve odigravalo u jednom mjestu, što se meni uopšte nije dopalo, ali mislim i da stari format nije baš najbolji. Ja sam za nešto između, tipa ovako kao što sada pokušavaju da urade, s tim što bih ja ubacio još nekoliko lokacija, da ne bude tri nego šest. Svaka bi ugostila grupu od po tri ekipe i onda da se Fajnal For odigrava gdje god da se odredi. Ja bih i taj format, kao i ovaj turnir, izmještao svake dvije godine. Zato što smatram da tako značajan događaj u našem sportu bi trebalo da se pomjera svake godine zbog promocije i mogućnosti i prilike da se ovaj sport gleda u mjestima gdje nije toliko popularan. Raduje me što imaju dvije lokacije, prvo ide Insbruk, pa se nadam da ćemo iz Austrije da se kvalifikujemo za Madrid u finale – poručio je Đoković.

Prihvati notifikacije