Banjaluka

ILIĆ O NACRTU BUDŽETA “Tražićemo sastanak sa Stanivukovićem”

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je danas da će skupštinska većina u gradskom parlamentu zatražiti sastanak sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem na kojem bi bilo riječi o Nacrtu budžeta grada za ovu godinu.

ILIĆ O NACRTU BUDŽETA “Tražićemo sastanak sa Stanivukovićem”
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ilić je nakon sastanka skupštinske većine u prostorijama Glavnog odbora SNSD u Banjaluci izjavio da se nada da će se Stanivuković odazvati pozivu za sastanka.

Smatramo da u Nacrtu budžeta, koji je Stanivuković predložio i koji bi trebalo da bude pred odbornicima u utorak, 16. februara, ima mnogo nejasnoća, rekao je Ilić novinarima.

On je naveo da skupštinska većina može djelovti amandmanski na Nacrt budžeta, ali da ipak smatraju da na sastanku sa gradonačelnikom treba razriješiti neka pitanja.

Ilić je naglasio da u Nacrtu budžeta nema brojnih predizbornih obećanja, da nema završetka postojećih i realizacije novih projekata.

On je rekao da će skupštinska većina predložiti da se stopa poreza na nepokretnosti za privrednike smanji za 50 odsto kako bi im bio olakšan rad tokom pandemije virusa korona.