Politika

„IMA LI BUDŽETA NA VIDIKU?“ Nešić kritikovao rad Savjeta ministara i upitao šta ih sprečeva da sačine prijedlog

Nedopustivo je da i ovu godinu završavamo bez usvojenog Zakona o budžetu za sljedeću godinu. Sramota je da budemo jedina zemlja u Evropi bez budžeta.

„IMA LI BUDŽETA NA VIDIKU?“ Nešić kritikovao rad Savjeta ministara i upitao šta ih sprečeva da sačine prijedlog
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Poručio je ovo  predsjednik DNS i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH, Nenad Nešić.

– Evropski parlament, prije neki dan, usvojio je sedmogodišnji budžet EU, za period 2021-2027, a budžeta BiH za sljedeću godinu nema ni na vidiku. Šta je spriječilo Savjet ministara da sačini prijedlog i dostavi ga na usvajanje Predsjedništvu BiH? Кoji su to poslovi bili važniji, od ovog koji je za Savjet ministara najvažniji? – upitao je Nešić.

On tvrdi da, ako se ovako neodgovorno odnose prema najznačajnijim obavezama, „možemo samo zamisliti kakav je odnos prema ostalim pitanjima“.

– Кako Savjet ministara misli da se bori sa ekonomskom krizom, a da nema usvojen budžet? O kakvoj pomoći i podršci privredi možemo govoriti u uslovima privremenog finansiranja? – pita Nešić.

Dodaje da su budžet za odlazeću godinu usvojili 29. jula, a, kako kaže, kako se ponaša Savjet ministara biće uspjeh ako budžet za 2021. usvoje u avgustu.

– Sve ovo govori da nije problem u institucijama, već u ljudima koji vode te institucije. Neodgovorni ljudi ne mogu odgovorno obavljati povjereni im posao. Svima je to jasno. Zato, podvlačim, vrijeme je za promjene – zaključio je Nešić.

Prihvati notifikacije