Politika

"IMA LI DEMOKRATIJE U NAŠOJ REPUBLICI SRPSKOJ" Iz trebinjskog SDS osudili prijetnje Miljanoviću

Povodom informacije iz medija da je u kabinetu gradonačelnika Trebinja saslušan radnik administrativne službe Grada, odnosno pozvan na „informativni razgovor“, zbog objave slike sa poslanikom u NSRS Jelenom Trivić, GO SDS Trebinje smatra da na ovakve, naizgled bizarne, događaje mora se reagovati odmah, odlučno, jasno, bez straha i bez obzira ko to čini i da se u korjenu  moraju sasjeći pokušaji da se uguši slobodna riječ, političko ubjeđenje ili opredjeljenje.

"IMA LI DEMOKRATIJE U NAŠOJ REPUBLICI SRPSKOJ" Iz trebinjskog SDS osudili prijetnje Miljanoviću
FOTO: DUŠKO MILJANOVIĆ/FACEBOOK

Ovdje se o namjeri da se zastraši čovjek koji je na svom PRIVATNOM fejsbuk-profilu objavio sliku sa osobom koja nije član vladajuće garniture, osobom koja u NSRS djeluje opoziciono, odnosno javno, kritički reaguje na sve aktuelne događaje u društvu – navode u SDS.

Dodaju da je ovo je poruka za sve ostale koji se drznu da slobodno razmišljaju, pišu, djeluju, „ jer to je protiv „sistema i vlasti“, a ko je protiv sistema i vlasti, zna se šta mu slijedi.„

– Prava pitanja povodom ovog slučaja su: Čega se to plaši vlast? Jesu li ugrožena osnovna ljudska prava, Ustavom zagarantovana – sloboda mišljenja, izražavanja, političkog djelovanja? Ima li demokratije u našoj Republici Srpskoj? Da li je zlo vrijeme sjenki nad Balkanom zauvijek nestalo prije skoro 100 godina ili se vraća na mala vrata? – navode u SDS.

Oni smatraju da vlast, itekako, ima čega da se plaši.

Treba sačuvati nepravedno stečene privilegije i imovinu koja je ogromna i nezakonito stečena. I kada se samo dio objavi u imovinskim kartonima, što smo imali prilike da vidimo ovih dana, nemoguće je objasniti ili dokazati porijeklo – navodi se u saopštenju.

Objašnjavaju da treba položiti račune za propast domaćih banaka, za propast većine javnih preduzeća, ustanova, privrede i fondova.

Pročitajte još

– Treba odgovarati i za beznađe u koje su dovedeni oni koji su u njihovim „Crnim knjigama“, a tamo su svi oni koji nisu sa njima. Treba se bojati i onih kojima je rečeno „možete biti najbolji studenti, ali ako niste u vladajućoj garnituri, sve vam je uzalud“ – navode u trebinjskom SDS.

Dodaju da treba bojati onih od kojih vlast krije „kao zmija noge“ sudbinske odluke vezane za budućnost nas i naše djece.

– Apalujemo na „vlast i sistem“ da se urazume i ne ugrožavaju osnovne demokratske slobode i tekovine dvadesetog vijeka, jer ovo je već poodmakli dvadesetprvi – zaključuju oni.