Fudbal

IMA LI SUDIJSKE PRISTRANOSTI? Velibor Gigović treći put uzastopno na meču Slobode (VIDEO)

Velibor Gigović iz Gradiške “pretplaćen” je u Sudijskoj organizaciji FS RS na utakmice Slobode iz Novog Grada u finišu Prve lige Republike Srpske.

IMA LI SUDIJSKE PRISTRANOSTI? Velibor Gigović treći put uzastopno na meču Slobode (VIDEO)
FOTO: RINGIER

Ovaj arbitar će treći put uzastopno da bude službeno lice na prvenstvenoj utakmici u kojoj je jedan od aktera klub sa stadiona „Mlakve“.

Gigović je u 27. kolu 7. maja na meču Sloboda – Omarska (2:0) imao ulogu glavnog sudije, prvo je pokazao treći – suspendujući žuti karton kapitenu domaćih Mateji Dodigu, a u 90 minutu i drugi žuti na utakmici, odnosno crveni isključujući.

Dodig je, kao prije njega Argentinac Abrego, “očistio” crveni karton u Kupu Novog Grada i nastupio na derbiju protiv Sloge, pa su se Dobojlije žalile i sada se očekuje reakcija takmičarskih i disciplinskih organa.

Potom je u 28. kolu na derbiju u Doboju Sloga – Sloboda (2:2) Gigović obavljao ulogu četvrtog arbitra zaduženog za klupe za rezervne igrače.

U 72. minutu, poslije izjednačenja rezultata, gostujući fudbaler Saša Stojnić fizički je nasrnuo na rezervnog igrača Sloge Radu Džombića što je bila inicijalna kapisla za gužvu i prekid koji je trajao više od deset minuta, a s tribina su utrčala u teren i dva navijača domaćeg tima.

Nakon što se situacija smirila pokazano je pet crvenih kartona, četiri za domaćina i jedan za goste.

Isključeni su Zoran Ćurguz, šef stručnog štaba Sloge, njegov pomoćnik Anđelko Tadić, službeni predstavnik Miroslav Kršić, rezervni igrač Haris Džaferović, te pokretač incidenta Saša Stojnić iz Slobode.

Svi oni danas neće moći da budu u protokolu utakmica 29. kola: Dobojlija u Etno selu „Stanišići“ i Novograđana na domaćem terenu protiv Sutjeske.

Poslije svega, Komisija za sudije i suđenje FS RS delegirala je Velibora Gigovića za današnji meč u Novom Gradu Sloboda – Sutjeska, a biće glavni sudija!

Možda ovo i jeste po pravilniku, možda nema prepreka s te strane, ali se postavlja pitanje da li je moralno?

Kako saznajemo u dopunskim izvještajima isključenih Dobojlije su upravo potencirale ulogu Velibora Gigovića kao četvrtog arbitra na derbiju u prošlom kolu, a Sloboda i Sloga se bore za drugo mjesto na tabeli, koje navodno, vodi u Premijer ligu BiH.

U Sudijskoj komisiji FS RS bi morali, bar malo, da povedu računa o ovim i ovakvim stvarima jer one, same po sebi, izazivaju velike sumnje u pristrasnost pojedinih arbitara prema određenim klubovima.

Prihvati notifikacije