Biznis

IMA POSAO NA KOJEM NEMA ŠTA DA RADI Bizarna ispovijest zaposlenog u javnoj upravi

Nema osobe koja makar jednom u životu nije poželjela da prilikom osmočasovnog radnog vremena nema nijednu drugu obavezu sem da ode na pauzu, a da za sve to dobija i platu.

IMA POSAO NA KOJEM NEMA ŠTA DA RADI Bizarna ispovijest zaposlenog u javnoj upravi
FOTO: PROFIMEDIA

Međutim, jedan muškarac zaposlen u gradskoj upravi Slavnoskog Broda, upravo zbog toga prolazi kroz pravu agoniju. Naime, već treću godinu on ima posao na kojem nema šta da radi, sem da povremeno izađe na pauzu, zbog čega se žalio i medijima.

Emisija “Provjereno” koja se emituje na kanalima hrvatske televizije Nove TV donosi šokantnu ispovijest radnika gradske uprave Slavonskog Broda koji tvrdi da ne radi apsolutno ništa i kojem je jedini zadatak unutar osmočasovnog radnog vremena otići na pauzu.

Iako to zvuči neverovatno, dodatno iznenađuje tvrdnja da on želi da radi, ali da mu nadređeni ne daju!

Njegovi problemi počeli su nakon što je prije godinu dana odbio da učestvuje u nezakonitoj radnji. Ubrzo nakon toga, postao je nepoželjan, a sa vremenom su ga proglasili tehnološkim viškom.

Da bi stvar bila nevjerovatnija, istu sudbinu dijeli još četvoro ljudi koji su odlučili da stanu pred kamere gdje su govorili o svom iskustvu, piše Dnevnik.hr.

-Izdali su građevinsku dozvolu, a nisu htjeli da izdaju upotrebnu dozvolu i onda su išli da poništavaju građevinsku. I tu počinju moji problemi – tvrdi on.

Kako je izjavo, od uzornog i odgovornog kadra uskoro je postao najgori.

-Premješten sam iz kancelarije, smanjena mi je ocjena. Naime, posljednje dvije godine, imam ocjenu dovoljan – a to je najgora ocjena u zgradi. Moram da budem negdje osam sati, a nemam posla. Ne izlazim više na terene. Sjedim osam sati, jedino što odem na pauzu – opisao je on kako izgleda jedan njegov radni dan.