Sudbine

OVO JE PRIČA O SELENI Imala je samo 23 godine, bila je na vrhuncu slave, a onda ju je ubila NAJBOLJA PRIJATELJICA

Selena Perez prvi je koncert održala sa samo osam godina, nakon čega su brzo zaredali drugi nastup.

OVO JE PRIČA O SELENI Imala je samo 23 godine, bila je na vrhuncu slave, a onda ju je ubila NAJBOLJA PRIJATELJICA
FOTO: SELENAOFFICAL/YOUTUBE/SCREENSHOT

Karijera joj je krenula tako velikim usponom da nije imala vremena ići u školu, stoga je srednju školu završila dopisno.

Sa samo 23 godine bila je na vrhuncu karijere, iza sebe je imala četiri hit albuma. Nazivali su je Meksičkom Madonom. Ubijena je 16 dana prije svog 24. rođendana.

O Seleni je dvije godine nakon što je umrla snimljen film u kojem je glavnu ulogu dobila tada manje poznata Dženifer Lopez koja se proslavila u toj ulozi, a Netfliks je upravo izbacio trejler za novu seriju o Seleni.

U seriji će Selenu glumiti Kristian Seratos, glumica poznata po ulozi u hit seriji Vaking Ded, piše Index.

Selena se u svom kratkom životu, osim pjevanjem, bavila pisanjem pjesama, dizajniranjem odjeće, glumom i modelingom.

Budući da joj je popularnost samo rasla te da je često bila proglašavana modnom ikonom, 1994. otvorila je dva butika sa svojom odjećom.

Kao menadžericu butika zaposlila je svoju blisku prijateljicu Jolandu Saldivar, predsjednicu kluba Seleninih obožavalaca. Upravo je Jolanda bila ta koja je lijepu pjevačicu koštala života.

Iako su se brojni radnici butika žalili Seleni, a onda i njenom ocu Abrahamu na Jolandino ponašanje, pjevačica ju je uporno branila, a s vremenom ju je zaposlila i kao svoju agenticu.

1995. Abraham Kvantanilla počeo je dobivati pozive fanova koji su mu se žalili da su platili članstvo u Seleninom fan klubu, ali da ništa nisu dobili zauzvrat. Abraham je počeo istraživati o čemu se radi, a otkrio je da je Jolanda potkradala Selenu.

Kad je saznala za ove optuže, Selena se u motelskoj sobi suočila s Jolandom, nastala je svađa, a Jolanda je u jednom trenu iz torbice izvadila pištolj i upucala Selenu. Iako teško ranjena, Selena je uspjela otrčati do recepcije gdje je uspjela reći ko je pucao na nju prije nego što se onesvijestila. Prebačena je u bolnicu gdje su je hitno operisali, ali nije preživjela.

Preminula je samo 16 dana prije svog 24. rođendana, a na sprovod ju je ispratilo preko 30. 000 fanova.

U oktobru 1995. godine Jolanda Saldivar proglašena je krivom za ubistvo Selene i osuđena na doživotnu zatvorsku kaznu.