Sudbine

"IMAM 27 MAJKI I 150 BRAĆE I SESTARA” Stravična ispovijest sin najpoznatijeg POLIGAMISTE

Imam 27 majki i 150 braće i sestara, a ovako izgleda život u takvoj porodici.

"IMAM 27 MAJKI I 150 BRAĆE I SESTARA” Stravična ispovijest sin najpoznatijeg POLIGAMISTE
FOTO: INSTAGRAM/SCREENSHOT

Tako svoju priču počinje Merlin Blekmor (19), jedan od brojnih potomaka najpoznatijeg poligamiste iz Kanade, Vinstona Blekmora (64).

Merlin je na osnovu svoje priče stekao ogroman broj pratilaca na TikToku sa kojima svakodnevno dijeli detalje svog bizarnog odrastanja. To radi uz pomoć svoje dvojice braće, Murarija (19) i Vorena (21).

Njih trojica su otišli iz rodnog mjesta, odvojili se od oca i kažu da su zadržali bliske odnose sa svojim majkama, a kažu da se nadaju da će naredne generacije koje uključujuju i njih prekinuti lanac poligamije i da će uspjeti da osnuju porodice, a ne kultove, prenosi Blic Žena.

U jednom od snimaka na TikToku, Merlin koji sada sa sedmoro rođaka živi u Americi, otkriva da je dugo želio da priča o svom odrastanju u kultu, ali se plašio.

– Morao sam da pobjegnem prije nego što ću progovoriti u javnosti jer sam se plašio osvete. Plašio sam se da će mi neko učiniti nešto nažao samo zato što govorim istinu o svom odrastanju – kaže on u jednom od svojih snimaka na TikToku, dodajući da je sada na bezbjednom i da planira da otkrije sve detalje.

Njegov brat Voren otkrio je i da je dobar dio njih u krvnom srodstvu, a da uglavnom i kada nisu, osjećaju se kao da jesu.

– Merlin i ja smo u krvnom srodstvu. Marejeva majka je sestra naše majke, odrasli smo zajedno u istoj kući, te se osjećamo kao da smo zaista braća. Mnoga djeca odrastaju mrzeći braću i sestre, mi smo jedni druge hrabrili i podržavali – kaže Voren.

– Moj otac je imao 27 žena, od čega su mnoge bile sestre. Bilo je čak dvije grupe od po tri sestre. Uglavnom smo svi u odjeljenju zapravo bili braća i sestre. Ja sam u razred išao sa petoricom braće, četiri sestre, sedmoro polubraće i dva nećaka – kaže Voren, otkrivajući i da, budući da su bili porodica sa tako brojnim članovima, uzgajali su sami svoju hranu, jer u jednom trenutku kuća je brojala 150 djece. Većina djece, kaže, radila je na poljima.

Marej kaže da je za njega svojevrsni šok bio kada je u školi na času istorije učio o sopstvenoj porodici.

– Da, učio sam u školi iz udžbenika o svojoj porodici. To se desilo kada sam iz privatne škole prešao u državnu. Na času istorije bio je odjeljak o poligamiji i onda cijela lekcija o mojoj porodici – kaže on.

Blekmorovi su dio crkvene grupe u Bauntifulu u Britanskoj Kolumbiji. Vođa im je Vinston Blekmor, koji ima 150 djece i 22 žene, a u jednom trenutku imao je 27 supruga.

Bauntiful grupu osnovao je Vinstonov otac, Rej Blekmor. Povezana je sa crkvom Isusa Hrista svetaca posljednjih dana, mormonskom fundamentalističkom sektom i jednom od najvećih organizacija u Americi gdje se poligamija praktikuje.

Septembra 2002. godine je predsednik crkve Isusa Hrista svetaca posljednjih dana izopštio Blekmor porodicu, i to nakon što je Voren preuzeo vođstvo nad grupom nakon smrti svog oca.

Nakon toga, zajednica iz Bauntifula je razdvojena – oko 400 ljudi je krenulo za Blekmorom koji je osnovao sopstvenu crkvu. Ostali su se razišli, a među njima su i Merlin i njegova braća. Te dvije grupe više nisu u kontaktu.

Voren Džef, čovjek koji je preuzeo vođstvo nad sektom, trenutno služi doživotnu kaznu u Teksasu zbog zlostavljanja maloletnih djevojčica koje je smatrao svojim “nevjestama”. Merlinov otac, Vinston Blekmor optužen je 2017. godine zbog poligamije i osuđen je na šest mjeseci kućnog zatvora.