Zabava

"Imam dva rituala" Ko je Arsenije Arsić, momak o čijem učešću u "Slagalici" pričaju svi (VIDEO)

Ime Arsenija Arsića, mladića iz Beograda, dobro su zapamtili kako suparnici u takmičenju, tako i svi kvizomani u Srbiji.

"Imam dva rituala" Ko je Arsenije Arsić, momak o čijem učešću u "Slagalici" pričaju svi (VIDEO)
FOTO: YOUTUBE/RTS SLAGALICA - ZVANIČNI KANAL/YOUTUBE

Naime, njegov podvig od prije par dana, kada je u dva navrata pobijedio Milana Đorđevića,, prvi put sa 204 poena razlike, dok je u drugom susretu to samo uvećao tokom takmičenja u kvizu “Slagalica” oduševio je sve zaljubljenike u kviz koji se decenijama emituje na Prvom kanalu Radio televizije Srbije.

Student ekomomije iz Beograda ima samo 21 godinu i zavidni kvizaški staž iza sebe. Naime, on je pre “Slagalice”, učsetvovao i u “Potjeri”, gdje se takođe dobro pokazao. Kako je otkrio, kvizovima se bavi već duže vrijeme aktivno, a ljubav su mu od najranijih dana.

– Kvizovima se bavim već skoro pet godina, zato što su mi velika ljubav još od djetinjstva i izuzetna prilika da provjerim svoje znanje i predstavim se u lijepom svjetlu. Za kvizove se priprema čitav život, a izvori informacija su najrazličitiji – od školskih i fakultetskih knjiga, preko veb-stranica, pa čak i razgovora sa ljudima, koji bolje od mene vladaju materijom, rekao je on.

Kako je otrkio u razgovoru za portal Nova, postoji dva rituala kojih se pridržava.

– Postoji „srećna“ plava košulja koju oblačim kada snimam, tako da je to možda neka vrsta sujeverja, a kada su važne epizode se i prekrstim. Van toga ništa – rekao je.

Što se tiče budućnosti, ističe da će se kao student Ekonomskog fakulteta, baviti nečim iz struke, ističući statistiku kao moguće zanimanje. Za sam fakultet i ocjene na njemu, rekao je da mu je trenutni prosjak osam, ali da mu je od toga više bitno znanje koje stiče.

U slučaju da na nekom kvizu u budućnosti osvoji pozamašnu nagradu od milion evra, rekao je kako bi novac raspodijelio na više stvari, ali kao pravi ekonomsita, prvo je spomenuo porez.

– Kada bih dobio milion evra, vjerovatno bih prvo morao da platim porez, jedan dio poklonio u humanitarne svrhe, a ostatak zadržao, i trudio se da što više putujem – otkrio je Arsenije, koga ćemo uskoro imati prilike ponovo da gledamo u polufinalnim okršajima “Slagalice”.

Prihvati notifikacije