Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“IMAMO ODGOVORNOST NA OVOM SVIJETU“ Karađorđevići na američkoj televiziji, u Silikonsku dolinu ih zvao STIV VOZNIJAK

Društvo
Autor:

Foto: Youtube/Screenshot

Princ Aleksandar Karađorđević i njegova supruga, princeza Katarina Karađorđević, ovog vikedna su boravili u Americi, tačnije u Silikonskoj dolini gde su otišli na poziv Stiva Voznijaka, suosnivača Epla, i Rika Vajta.

– Priviliegija je biti ovde i imati prijatelje kao što su Stiv Voznijak i Rik Vajt, koji su nevjerovatni. Toliko su se trudili da skrenu pažnju drugih na nas, a sve kako bismo spasli živote. Želimo da zajedničko mijenjamo stvari – rekla je u emisiji princeza koja je sa toliko strasti pričala o humanitarnom radu.

Za Voznijaka i Rajta je dodala da je povezivanje humanitaraca njhov važan cilj, a onda je prokomentarisala situaciju u svijetu.

– Postoji novac za rat, ali ne i novac za mir. Postoji strategija za rat, ali ne i ona za mir. Kako neko može da bude srećan kada zna da djeca umiru na drugom kraju svijeta. Privilegija je moći mijenjati stvari. Naša djeca su budući filantropi i moramo da ih naučimo ljepoti davanja kao što su mene vaspitavali moji roditelji, koji su bili veliki humanitarci u Grčkoj – istakla je Katarina  Karađorđević.

O važnosti humanitarnog rada pričao je i princ Aleksandar koji je istakao da je njihova fondacija dobijala velike donacije iz Amerike.

Princeza je zatim govorila o suprugu i svojoj poziciji princeze.

– Bog me je blagoslovio divnim suprugom…. Ljudi govore: “Evo je princeza”. Ali princeza nije samo titula, već šansa da popravljate stvari. Ako nemate krunu u srcu, šta će vam titula? Mi smo tu zbog ljudi”.

Dotakli su se i humanitarnih akcija u Srbiji. A Katarina Karađorđević je napomenula da im pomoć Novaka Đokovića, dok je “u suzama gledala bebe u bolnicama bez dovoljno inkubatora”, bila dragocjena. Naš teniski as je podržao i akciju za bornbu protiv raka dojke obezbjedivši zajedno sa Karađorđevićima monitore za preglede.

– Imamo odgovornost na ovom svijetu – poručila je princeza.

(Žena Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO