Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“IMAO JE REZ OD UVA DO UVA” Sin (14) tajkuna masakrirao druga zbog PORAZA u video igricama

Svijet
Autor:

Foto: TCH/Youtube screenshot

Vasja Turda (14), sin ukrajinskog tajkuna, osuđen je na samo tri i po godine zatvora za brutalno ubistvo svog prijatelja Vajsa Popa. Motiv za krvavi zločin je izgubljena partija u video igricama.

Maloljetni Truda optužen je da je 27 puta ubo nožem Vasju Popa (15), a žrtva je pronađena sa gotovo odsječenom glavom.

Kako piše Miror, ukrajinski tajkun kupio je svom sinu 5D kompjuterske igre vrijedne više od 22.00 evra. Tinejdžer je pozvao svog prijatelja da dođe kod njega da mu pokaže svoju novi haj-tek igračku. Nekoliko sati kasnije, Vasja Pop pronađen je sa prerezanim vratom i mnoštvom ubodnih rana.

Kako se navodi u izvještajima, Turda je napao svog druga dok su se igrali na konzoli na drugom spratu vile. Pop je krvav i teško povrijeđenog vrata počeo da bježi kroz kuću. Sišao je u prizemlje, a Turda ga je jurio nožem.

Fotografije koje je policija zabilježila na licu mjesta pokazuju da je krvi bilo na sve strane, a cijela trpezarija i stepenište bukvalno su prekriveni krvlju. Dječakovo tijelo je pronašla baka ubice.

– Ubio je mog sina nožem. Imao je 27 ubodnih rana, glava mu je bila skoro odsječena, imao je rez od uva do uva. To je bio prvi ubod, rekli su mi stručnjaci, a onda se iživljavao nad tijelom mog sina – rekao je kroz suze Mihail Pop, otac žrtve.

Vasja Turda, čiji je otac Vasilij bogati biznismen, osuđen je za “ubistvo počinjeno u žaru strasti”. Kako je na sudu rečeno, žrtva je “izazvala” napadača “nezakonitim nasiljem, sistematskim uznemiravanjem i teškim uvredama”. Kako jedna od ranijih provokacija rečeno je da je Pop svom drugu skinuo pantalone u kafiću pred djevojčicama. Regionalni tužioci traže da kazna bude povećana sa tri i po na 15 godina zatvora.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO