Gradovi

Imunizacija u Istočnom Sarajevu: Revakcinacija "sputnjikom ve", a potom vakcinacija bez najave

Za danas je planirana revakcinacija građana Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, koji su prvu dozu vakcine "sputnjik ve" primili 12. maja, a potom se nastavlja vakcinacija prvom dozom, bez najavljivanja.

Imunizacija u Istočnom Sarajevu: Revakcinacija "sputnjikom ve", a potom vakcinacija bez najave
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA

Izjavio je ovo Srni koordinator tima za sprovođenje vakcinacije u Domu zdravlja Istočno Sarajevo Danko Vasiljević.

Vasiljević je pojasnio da će 450 građana, koji su prvu dozu ruske vakcine protiv virusa korona “sputnjika ve” primili 12. maja, biti revakcinisani danas od 8.00 do 13.00 časova, nakon čega počinje vakcinacija prvom dozom vakcinama “sinofarm”, “sputnjik ve” i “astra zeneka”.

– Očekujemo da će u narednom periodu stizati druga doza vakcina za one koji su vakcinisani prvom nakon ovog datuma. Prioritet je da se revakcinišu one osobe koje su najranije vakcinisana – istakao je Vasiljević, te dodao da se nada da će naredne sedmice stići ista količina vakcina za revakcinaciju.

Pročitajte još

Vasiljević je rekao da će biti revakcinisani svi, te pozvao na strpljenje građane koji su prvu dozu vakcine protiv virusa korona primili u junu i početkom jula.

On je naveo da je građanima Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva za vakcinaciju prvom dozom na raspolaganju 740 doza “sinofarma”, 450 doza “sputnjika ve”, te 940 doza vakcine “astra zeneka”.

Vasiljević je rekao da se vakcinacija bez najavljivanja obavlja danas u terminu od 13.00 do 18.00 časova, a sutra od 8.00 do 18.00 časova i trajaće dok se ne potroše vakcine, s tim što se imunizacija neće vršiti za vikend.

Prema njegovim riječima, u ovom terminu mogu doći na revakcinaciju građani koji su prvu dozu vakcine “astra zeneka” primili prije osam do 12 sedmica, jer im je na raspolaganju 200 doza za ovu namjenu.

Prihvati notifikacije