Društvo

Incident u bolnici: Pacijent nije htio da ispoštuje proceduru prijema, polupao staklo, vrijeđao ljekare i otišao

U Opštoj bolnici u Čačku došlo je do incidenta kada jedan od pacijenta nije želio da ispoštuje regularnu proceduru, a zatim počeo da viče na medicinske radnice i da im prijeti.

Incident u bolnici: Pacijent nije htio da ispoštuje proceduru prijema, polupao staklo, vrijeđao ljekare i otišao
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Muškarac se javio na pregled na odenjenje hirurgije, a kad mu je rečeno da prema predviđenoj proceduri mora prvo da se javi u urgentnu jedinicu počeo je da vrijeđa medicinske radnike, nakon čega je razlupao staklo na info-pultu i u prostoriji. Potom je napustio bolnicu – rekao je za RINU jedan od očevidaca.

Pročitajte još

Pomoćnik direktora čačanske bolnice, dr Dejan Dabić, na konfernciji za medije istakao je da ovo nije izolovan slučaj, kao i da su verbalni napadi na medicinske radnike sve učestalija pojava.

– Bio sam prisutan u bolnici kad se dogodio taj incident i zaista je to bilo jako neprijatano iskustvo. Žene koje su direktno bile izložene tom maltretiranju morale su da odu kući, jer više nisu mogle da obavljaju svoj posao tog dana. Molim naše sugrađane i pacijente da imaju razumijevanja. Niko nije otišao nepregledan ili da mu nije pružena odgovarajuća zdravstvena zaštita. Sigurno da ima propusta i sa naše strane. Svi smo na ivici živaca i zato molim sugrađane i pacijente da imaju malo strpljenja – rekao je dr Dabić, piše Telegraf.

Inače, svih ovih mjeseci dok epidemija korona virusa traje, upravo Opšta bolnica u Čačku je najopterećenija ustanova u Moravičkom okrugu, jer su tu hospitalizovani pacijenti sa teškim kliničkim slikama iz svih opština i grada Čačka.