Politika

Incident u Leposaviću: Okupljeni Srbi gađali jajima i crvenom bojom ministra iz Prištine (VIDEO)

Srbi okupljeni ispred opštinske zgrade u Leposaviću danas su gađali jajima i crvenom bojom automobil ministra privremenih prištinskih institucija Ljiburna Aljiua koji je u pratnji policije nakratko došao u ovu opštinu na sjeveru Kosova i Metohije.

Ljiburn Aliju izlazi iz zgrade Opštine Leposavić
FOTO: KOSOVO ONLINE/YOUTUBE/SCREENSHOT

Automobil ministra za infrastrukturu privremenih institucija Ljiburna Aljiua je nakon što je izašao iz zgrade opštine u pratnji policije gađan plastičnim kesama napunjenim crvenom farbom i jajima, rekli su Srni srpski izvori iz Leposavića.

Policija i njegovo obezbjeđenje nije intervenisala, a on se velikom brzinom uputio prema bazi kosovske policije na Bistričkom mostu na putu Leposavić – Kosovska Mitrovica.

Poslije kratkog boravka Aljiu u Leposaviću, situacija ispred zgrade opštine je potpuno mirna, a zgradu i dalje u smanjenom broju obezbjeđuju pripadnici KFOR.

Pročitajte još

Iz policije samoproglašenog Kosova Srni je rečeno da je automobil koji je bio u pratnji prištinskog ministra navodno kamenovan, da policija nije intervenisala, ali da je pokrenuta istraga i da će više informacija naknadno biti saopšteno.

Aljiu je rano jutros ušao u zgradu opštine u Leposaviću u pratnji policije, ali u vrijeme kada je ispred bio manji broj Srbi koji protestuju zahtijevajući da novoizabrani predsjednik Ljuljzim Hetemi i prištinski specijalci napuste objekat.

Aljiu je i 9. juna pokušao da uđe u zgradu opštine, ali mu vojnici KFOR nisu dozvolili ulazak.

Predsjednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić rekao je da je Aljiu došao u pratnji specijalnih snaga policije, u vozilima civilnih tablica, u vrijeme kada je oko zgrade opštine bio manji broj Srba koji danima protestuju.

– Nakon pola sata napustio je zgradu opštine, jer su se zbog njegovog dolaska žitelji Leposavića okupili u većem broju. Negodovali su mirno zbog njegovog prisustva, koje su doživeli kao provokaciju – rekao je Todić za RTS.

Žitelji Leposavića, kao i u Zvečanu i Zubinom Potoku zahtijevaju izlazak policije iz zgrade opštine, da predsjednici albanske nacionalnosti odustanu od ulaska u njih, te oslobađanje Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića.

Srbi u Leposaviću zaposleni u opštini i javnim ustanovama smještenim u uzurpiranoj zgradi opštine i danas su se okupili na mirnim protestima tražeći, uz već ranije saopštene zahtjeve, da im se omogući nesmetan ulazak na radna mjesta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije