Svijet

INCIDENT U MOSKVI U prtljagu službenika američke ambasade pronađena minobacačka granata

Obezbjeđenje na aerodromu “Šeremtjevo” u Moskvi pronašlo je minobacačku granatu u prtljagu službenika američke ambasade koji je putovao za Njujork, javila je ruska novinska agencija Tass.

INCIDENT U MOSKVI U prtljagu službenika američke ambasade pronađena minobacačka granata
Foto: Nicolay Sidorov/Wikipedia

Jutros je osoblje tokom pregleda prtljaga člana osoblja američke ambasade u Moskvi otkrilo predmet koji je podsjećao na minobacačku granatu. Pozvana je jedinica za uklanjanje eksplozivnih sredstava i utvrđeno je da je u pitanju bomba sa detonatorom, ali bez eksploziva – rekao je izvor iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Isti izvor navodi da je unutar granate bilo tragova eksploziva.

Aerodromska policija odmah je o incidnetu obavijestila američku ambasadu u Moskvi.

– Očekujemo da će ambasada objasniti ponašanje člana svog osoblja – naveo je izvor, ocjenjujući da se incident smatra namjernom provokacijom.

Izvor iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova podsjeća da SAD od terorističkih napada 2001. godine na Njujork i Vašington obraćaju posebnu pažnju na bezbjednost aerodroma, tako da je neshvatljivo da je pronađena bomba u prtljagu jednog od člana osoblja ambasade.

Član osoblja američke ambasade rekao je da odlazi iz Rusije jer je završio posao i da je bombu ponio za svoju ličnu kolekciju.

Bomba je oduzeta od službenika ambasade koji je nastavio put ka Njujorku.