Sport

INICIJATIVA BORCA Banjalučani traže završetak prvenstva na osnovu trenutnog poretka

Rukometni klub Borac Mtel je uputio inicijativu da se prekine takmičenje u tekućoj sezoni Premijer lige BiH.

INICIJATIVA BORCA Banjalučani traže završetak prvenstva na osnovu trenutnog poretka
FOTO: FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Banjalučki klub navodi u saopštenju da ni najoptimističnije prognoze nadležnih ne predviđaju da će se situacija drastično popraviti u narednih mjesec dana, što pokazuje da je potpuno besmisleno da se nakon tri ili više mjeseci pauze nastavi takmičenje.

Nastavak sezone u junu ili julu dodatno bi zakomplikovao situaciju, jer bi klubovima donio dodatni problem, jer igračima ističu ugovori krajem maja, a samim tim ušlo bi se i u ljetnji prelazni rok.

Zbog svega toga u Borcu su naveli:

-Rukometni klub Borac Mtel nikad nije bio za rješenje ovako krupnih pitanja administrativnim putem, bili bismo mnogo srećniji da smo u nastavku imali priliku da na terenu dokažemo da smo najkvalitetniji  klub u sezoni, što pokazuje trenutni poredak, ali nažalost viša sila to ne dozvoljava. Svjesni ozbiljnosti situacije, težine odluke nadležnih organa, RK Borac Mtel smatra da je potrebno donijeti odluku  o zvaničnom prekidu, odnosno završetku sezone, te  prihvatanjem trenutnog poretka na tabeli proglasiti šampione, kao i ekipe koje će napustiti Premijer ligu BiH, prema propozicijama i odlukama iz decembra prošle godine- navodi se u saopštenju.