Banjaluka

INICIJATIVA MJEŠTANA PAPRIKOVCA Žele da izgrade igralište i teretanu na otvorenom

Grupa mještana Paprikovca pokrenula je inicijativu da se u naselju Mjesec izgradi dječje igralište i teretana na otvorenom.

INICIJATIVA MJEŠTANA PAPRIKOVCA Žele da izgrade igralište i teretanu na otvorenom
FOTO: GRAD BANJALUKA

Nisu željeli čekati da ih se neko sjeti već su sami krenuli u akciju u želji da djeca iz ovog naselja, ali i rekreativci dobiju prostor na kojem će moći provesti vrjeme.

Mi smo prvi korak već napravili i u komunikaciji smo sa Gradom Banjaluka, pošto se radi o gradskoj zemlji da sa njima vidimo na koji način možemo realizovati naš projekat – rekao je jedan od učesnika ovog projekta Duško Tadić.

Kazao je da još nisu predali zvaničan zahtjev za postavljanje ovih sadržaja.

-Prije nego što predamo zahtjev za dobijanje dozvole za postavljanje tog sadržaja moramo imati idejno rešenje koje treba pokazati kako će izgledati dječije igralište ali i teretana na otvorenom i to je trenutno u izradi – objasnio je Tadić.

Kaže da žele da to bude standardno manje igralište za djecu a da teretana na otvorenom bude sa opremom koja već ima na drugim sličnim lokacijama u gradu.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Naglasio je da ovi sadržaji nisu samo namijenjeni za djecu ili mlade koja žive u naselju Mjesec  već za sve mještane Paprikovca.

– Isto tako sami ćemo se pobrinuti za finansiranje radova. Kontaktirali smo pojedince za koje mislomo da nam mogu pomoći a isto tako obratićemo se i pravnim licima u nadi da će neko od njih biti donator –naveo je on.

U prethodne tri godine u Banjaluci je izgrađeno oko 25 dječijih igrališta uglavnom uz pomoć raznih donatora, a Grad je nedavno najavio izgradnju još jednog prostora za igru najmlađih u Lazarevu.

Zadnjih nekoliko godina teretane na otovrenom su sagrađane u Parku “Mladen Stojanović”, šetalištu pored Vrbasa – između Rebrovačkog i Venecija mosta, na Banj brdu, u naselju Sime Matavulja, na Starčevici, u Lazarevu i u krugu sportsko-rekreativnog centra „Akvana“. Odnedavno su nova mjesta za vježbanje na otvorenom dostupna i stanovnicima Obilićeva i Česme.

Od trim staze do besplatnih udžebenika

Duško Tadić je javnosti poznat po brojnim inicijativama i društveno-korisnim projektima, između ostaloga zalagao se za izgradnju staze za trčanje u parku “Mladen Stojanović”a pokrenuo je i inicijativu za besplatne udžbenike svim osnovcima.

Trim staza u parku za koju se dugo zalagao konačno je uređena 2018.godine. Inicijativa za besplatne udžbenike, koju je potpisalo 4.600 građana, dobila je lani jednoglasnu podršku u Narodnoj skupštini RS.

Kako je Tadić ranije rekao sada je, cilj  da se ideja sprovede i “na terenu”.

Knjige se trenutno dodjeljuju samo učenicima iz socijalno-ugroženih kategorija, jer je to u skladu sa “budžetskim mogućnostima”.

Prihvati notifikacije