Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

INOVACIJA JAPANSKOG TEHNO GIGANTA Soni sprema “urolani” telefon

Digitalna Srpska
Autor:

Foto: Kimimasa Mayama/EPA

Dok čekamo da Samsung i Huavej puste u prodaju svoje sklopive uređaje, Soni navodno radi na vlastitoj tehnologiji fleksibilnih displeja, ali u ovom slučaju riječ je o uređaju koji će imati dodatni displej smotan u rolu.

Tehno savjetnik Maks Džej kaže kako ima provjerene informacije o prototipovima ovakvih mobitela na kojima Soni radi. S obzirom da se govori o prototipovima, detalji se mogu promijeniti prije lansiranja uređaja na tržište.

Ovi mobilni telefoni će ustvari ispod primarnog zaslona imati dodatni displej smotan u rolu koji će moći klizno izvući po potrebi.

Novi Sonijev uređaj trebao biti predstavljen do kraja godine, kažu glasine. Uređaj bi trebao biti opremljen Snepdragon 855 čipovima i s podrškom za 5G mrežu zahvaljujući Kvalkom Iks50 modemu. Uz ovakve specifikacije, kupci ne mogu očekivati jeftinu početnu cijenu.

Već smo ranije mogli vidjeti Sonijeve patente sklopivih mobitela, a prije nekoliko mjeseci japanska tehno kompanija najavila je kako priprema preklopni Iksperia mobitel koji će biti lansiran 2020. godine. Uz još jedan uređaj nove tehnologije, naredna godina mogla bi biti prava godina za inovativne Soni proizvode.

Pored Sonija, LG i Samsung također rade na novim uređajima sa dodatnim urolanim displejima i klizećom tehnologijom. Više informacija o ovim uređajima moglo bi biti poznato u septembru na ovogodišnjem kongersu međunarodne fiskalne asocijacije (IFA).

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO