Svijet

"Insistirao sam da budem prisutan" Učitelji BRUTALNO BIČEVALI djevojčicu na zahtjev njenog oca (UZMENIRUJUĆI VIDEO)

Na internetu se pojavio šokantni snimak kad djevojčicu bičuju učitelji ispred njenog oca u nigerijskoj islamskoj školi.

"Insistirao sam da budem prisutan" Učitelji BRUTALNO BIČEVALI djevojčicu na zahtjev njenog oca (UZMENIRUJUĆI VIDEO)
FOTO: YOUTUBE VIRAL WORLD/YOUTUBE SCREENSHOT

Kako piše Dejli mejl, djevojčica je izbičevana na zahtjev njenog oca, nakon što je uhvaćena kako pije alkohol.

Na snimku se vide četvorica muškaraca sa dugim objektima poput biča u rukama kako su okružili djevojčicu koja kleči na tlu. Potom su je brutalno bičevali pred okupljenima dok je ona podizala ruke u pokušaju da se zaštiti.

Dejli mejl navodi da je bičevanje bilo toliko snažno da izgleda da je učenici pao hidžab, prenosi Blic.

Otac djevojčice rekao je da je odobrio bičevanje jer se uznemirio kad je video snimak na kojem njegova kćerka navodno pije alkohol.

– Obavijestio sam školu o incidentu i lično tražio da je kazne, insistirao sam da budem prisutan tokom njenog sprovođenja – naveo je.

Njegova kćerka je jedna od četvoro učenika koji su uhvaćeni kako piju alkohol na rođendanskoj proslavi, što su oni porekli. Na drugom snimku koji je cirkulisao internetom vidi se kako tuku jednog dječaka zbog istog incidenta.

Snimak je podstakao bijes, a ljudi su pozvali na mjere protiv škole. Lokalni medji su obavijestili da je šef škole u državi Kvara u Nigeriji suspendovan, dok su učenici dobili medicinski tretman. Škola je branila kažnjavanje, koje su kako navode na njen zahtjev odredili drugi učenici, a ukazuju da su imali roditeljsko odobrenje.

Takođe su naveli da je kazna u skladu sa islamskim zakonom. Lokalne vlasti su pokrenule istragu incidenta, koju će nadzirati panel “muslimanskih učenjaka, lidera i vladinih zvaničnika”.

– Bez obzira na objašnjenja nadležnih vlasti o razvoju (dešavanja), samopriznati pristanak roditelja i žaljenje pogođenih učenika, vlada snažno ne odobrava oštro premlaćivanje koje se vidi na snimcima – navodi se u saopštenju lokalnih vlasti.

Prihvati notifikacije