Sport

INSPEKTORI Poreske uprave POSJETILI FK Radnik! Duguje li klub novac?

Inspektori Poreske uprave kontrolisali su poslovanje Fudbalskog kluba Radnik iz Bijeljine, a tom prilikom su utvrđena određena dugovanja.

INSPEKTORI Poreske uprave POSJETILI FK Radnik! Duguje li klub novac?
FOTO: FK RADNIK BIJELJINA/FACEBOOK

Naši inspektori boravili su u kontroli u Fudbalskom klubu Radnik gdje su utvrđena određena dugovanja, a iz kluba su uputili prigovor na zapisnik i ne slažu se sa tim dugovanjima. Zahtjev za reprogram duga upućen je u Ministarstvo finansija i tek poslije odluke Ministarstva ćemo postupati po svojim ovlašćenjimarekla je za portal Dešavanja u Bijeljini Snežana Milić iz Poreske uprave u ovom gradu.

FK Radnik i nova uprava, prilikom dolaska u klub, zatekli su dug od 1.245.540 konvertibilnih maraka za koji je već napravljen reprogram i koji se uredno izmiruje.

Kako je portal Dešavanja u Bijeljini nezvanično saznao novi iznos duga za poreze i doprinose je oko 700.000 KM, a Radnik je uložio prigovor na zapisnik te se ne slaže sa utvrđenim obavezama po ovom pitanju, smatrajući ga neosnovanim. Mišljenje o ovom prigovoru daće postupajući inspektor PU, nakon čega će biti donijeto Rješenje o plaćanju obaveza.

Foto: FK Radnik Bijeljina/facebook
Foto: FK Radnik Bijeljina/facebook

Tek nakon toga FK Radnik iz Bijeljine može uložiti žalbu, a o istoj će odlučivati Ministrastvo finansija RS.

Stari dug neće imati nikavih uticaja na novonastali, te će se nakon utvrđivanja opravdanosti ovih dugovanja, eventulana naplata odnositi samo na ovaj iznos.

Predsjednik kluba Mladen Krstajić i direktor Nebojša Tomić su trenutno van BiH i tek kasnije će se oglasiti po ovom pitanju.

Ako se ustanovi da je dug opravdan, FK Radnik će morati izmiriti svoje obaveze u cjelosti ili će ponovo morati tražiti odobrenje o reprogramu koje odobrava Ministarstvo finansija.

Postupak odobrenja reprograma od strane Ministarstva finansija traje oko 15 dana tako da će do kraja ove godine biti poznato kakva je sudbina semberskog premijerligaša, odnosno da li će mu biti blokiran račun.