Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

INTERESOVANJE I POTREBA U SKLADU Srednjoškolci u Srpskoj radiće testove za BOLJI ODABIR ZVANJA

Društvo
Autor:

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Ministarstvo prosvjete i kulture će u saradnji sa Društvom psihologa RS raditi na pripremi testova profesionalne orijentacije s ciljem da se upis u srednje škole uskladi sa iskazanim interesovanjima učenika, s jedne strane, i potrebama privrede za određenim kadrom u budućnosti, s druge strane.

Ovo je zaključeno na današnjem sastanku ministra prosvjete i kulture RS Natalije Trivić sa predsjednikom Društva psihologa RS Dijanom Đurić, predsjednikom Upravnog odbora Sanjom Radetić-Lovrić i predsjednikom Nadzornog odbora ovog društva Olgom Lolom Ninković.

Razgovarano je i o mjerama za spriječavanje vršnjačkog nasilja i istaknuto da se u školama mora izgraditi nulta stopa tolerancije na nasilje.

– Sva djeca se moraju osjećati bezbjedno u školama i neće biti tolerisan bilo kakav vid nasilja ni nad jednim djetetom – poručila je TrivićEVA.

Na sastanku je ukazano i na neophodnost stalnog usavršavanja stručnih saradnika škole s ciljem da budu osposobljeni da pruže stručnu pomoć i adekvatno odgovore na sve izazove s kojima se suočavaju učenici u školama.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO