Biznis

Internet gigant traži povratak radnika u kancelarije "Inženjeri bolje rade iz kompanije, nego na daljinu"

Meta je najnovija tehnološka kompanija koja je pozvala svoje radnike da se vrate u kancelariju, više od tri godine nakon što je pandemija Kovid-19 prvi put primorala mnoge kompanije da usvoje fleksibilne politike rada od kuće.

meta
FOTO: JOHN G. MABANGLO

Internet gigant, koji posjeduje Fejsbuk i Instagram, zatražio je da se zaposleni vrate u kancelariju tri puta nedjeljno počevši od 5. septembra.

Oni koji su imaju status ,,remote“, moći će da ga zadrže, piše CNN.

Portparol Mete je rekao da ažurirana politika kompanije nije utemeljena.

Pročitajte još

– Posvećeni smo poslu i uvjereni smo da ljudi mogu da imaju značajan uticaj i iz kancelarije i kod kuće. Takođe smo posvećeni stalnom usavršavanju našeg modela kako bismo podstakli saradnju, odnose i kulturu koja je neophodna zaposlenima da rade svoj posao najbolje što mogu – dodao je on.

Izvršni direktor kompanije Meta, Mark Zakerberg, nagovestio je promjenu politike u martovskom postu na blogu. Zakerberg je rekao da je interna analiza kompanije pokazala da su inženjeri koji obavljaju posao iz kompanije u prosjeku bolje radili od onih koji su angažovani na daljinu. Ovo zahtijeva dalje proučavanje, ali naša hipoteza je da je još lakše izgraditi povjerenje lično i da nam ti odnosi pomažu da radimo efikasnije, napisao je on, prenosi Blic.

Meta se pridružuje talasu velikih korporacija koje su ove godine tražile od radnika da se vrate u kompanije barem nekoliko dana u nedjelji.

Amazonova ažurirana politika koja zahtijeva da zaposleni rade u kancelariji tri dana u nedjelji stupila je na snagu 1. maja, dok je Dizni ranije ove godine počeo da traži od radnika da se lično pojavljuju četiri dana u nedjelji.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije