Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

INVESTICIJA VRIJEDNA MILION MARAKA Dogovorena dva nova infrastrukturna projekta u Bijeljini

Regioni
Autor:

Foto: S.R. Mrkonjić/RAS Srbija

„Bezbjednost saobraćaja na zaobilaznicama“ bila je tema sastanka direktora JP „Putevi RS“ Nenada Nešića i gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića, na kojem je razgovarano o tri projekta.

Bezbjednost na putevima Semberije je zadovoljavajuća, ali bila bi još bolja kada bi se izgradili treća isključna traka na trećoj fazi zaobilaznice, zaobilaznica na magistralnom putu prema Brčkom, odnosno kod skretanja iz Donjeg Dragaljevca za Srednji Drgaljevac i kružni tok na zaobilaznici kod industrijske zone broj 2, navedeno je na sastanku.

Direktor JP „Putevi RS“ Nenad Nešić naglasio je da će prva dva infrastrukturna projekta biti izgrađena u ovoj godini dok će za izgradnju kružnog toka koja će Bijeljinu povezati sa budućim auto-putem  biti zaključen sporazum koji će definisati prava i obaveze.

– Prve procjene su da će nas ova dva projekta koštati oko milion maraka ali tačan iznos će biti poznat nakon revizije projekta. Sredstva ćemo obezbjediti  – istakao je Nešić.

Nadležnosti su podijeljene u skladu sa zakonom, pa projekat, dokumentaciju  i imovinske odnose rade lokalna zajednica a izgradnju na regionalnim i magistralnim putevima vrše JP „Putevi Republike Srpske“ podsjetio je gradonačelnik Bijeljine.

– Mi ćemo sve što je do nas završiti u veoma kratkom roku. Idejno rješenje imamo, projekat ćemo napraviti i izdati građevinsku dozvolu – obećao je gradonačelnik Mićić.

Bezbjednost na zaobilaznicama i kružnim tokovima bila bi poboljšana uređenjem javne rasvjete, što je, uglavnom,  nadležnost lokalnih zajednica, zaključeno je između ostalog na ovom sastanku.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO