Digitalna Srpska

IPTV sadržaji za ljetne dane

Pored ostalog, ljeto je vrijeme za zabavne i opuštajuće TV sadržaje. Kada je vani veoma toplo, rashladite se uz osvježavajuće piće i dobar TV program. Stoga vam donosimo nekoliko prijedloga HBO serija da gledate ovo ljeto.

IPTV sadržaji za ljetne dane
FOTO: M:TEL/PROMO

Bez obzira da li televiziju gledate ujutro, naveče, vikendom ili radnim danima, m:tel IPTV HBO videoteku možete gledati kada god to poželite. Odgledajte nekoliko epizoda odjednom ili odredite dio dana za vaše omiljene serije…

“Velika”

Nova serija „Velika“ (The Great) je satirična drama koja prati uspon Katarine Velike. Scenarista Tony McNamara, koji je bio nominovan za Oscara za film „Miljenica“, autor je ove antiistorijske vožnje Rusijom 18. vijeka, koja krši sva žanrovska pravila. „Velika“ prati uspon Katarine Velike (Elle Fanning) od autsajderke do carice s najdužom vladavinom u istoriji Rusije.

Prva sezona je fiktivna, zabavna i anakronična priča o idealističkoj, romantičnoj mladoj djevojci koja stiže u Rusiju zbog dogovorenog braka s carem Petrom. Nada se ljubavi i suncu, a umjesto toga zatiče opasan, izopačen, zaostao svijet, koji je odlučna promijeniti. Sve što treba učiniti jeste ubiti muža, pobijediti crkvu, zbuniti vojnike i pridobiti sudstvo. Ovo je jedna vrlo moderna priča o prošlosti koja obuhata mnoge uloge koje je Katarina igrala tokom života kao ljubavnica, učiteljica, vladarica, prijateljica i borac.

U glavnim ulogama su Elle Fanning i Nicholas Hoult.

“Darelovi”

Topla, zabavna i vesela serija o avanturama porodice Darel na božanstvenom grčkom ostrvu, gdje su se doselili iz svog doma u Engleskoj u potrazi za boljim životom.

Zasnovana na popularnoj trilogiji Džeralda Darela, “Darelovi” govori o siromašnoj, ali vedroj udovici Luizi Darel, koja je donijela radikalnu odluku da potraži bolju sudbinu za svoju porodicu kad su joj mogućnosti u Engleskoj 1930-ih godina bile ograničene na spajanje kraja s krajem ili udaju za bogatog, ali dosadnog i starog čovjeka.

“Milijarde”

Kompleksna drama o ulozi politike u svijetu njujorških visokih finansija. Riječ o napetoj seriji o sukobu dvojice moćnih muškaraca. U toku je peta sezona ove popularne serije, ali ukoliko niste pogledali prve četiri sezone, ne brinite, ovo je serija koja se gleda u jednom dahu. Veoma brzo ćete pregledati sve sezone.

U petoj sezoni Axe i Chuck ponovno rasplamsaju staro opako rivalstvo, dok novi neprijatelji stižu i čekaju trenutak za napad. Društveno utjecajan Mike Prince (Stoll) predstavlja pravu prijetnju Axeovoj dominaciji, a Chuck se svađa s opasnom državnom tužiteljkom. Taylor je prisiljena vratiti se u Axe Capital, gdje se mora boriti za njihove zaposlenike i njihov imetak. Wendy preispituje svoju odanost i stvara nova, neočekivana savezništva, koja je stavljaju u sukob s Chuckom i Axeom.

U ovoj sezoni borba za moć postaje borba za opstanak i svi likovi se moraju ili prilagoditi ili rizikovati izumiranje.

“Gospođa Amerika”

“Gospođa Amerika“ je stvarna priča o pokretu za ratifikaciju Amandmana o jednakim pravima, te neočekivanoj odmazdi koju je predvodila Phyllis Schlafly (Cate Blanchett). Kroz oči žena toga vremena – Schlafly s jedne strane te drugog talasa feministkinja poput Glorije Steinem, Betty Friedan, Shirley Chisholm, Belle Abzug i Jill Ruckelshaus – serija istražuje kako je jedno od najtežih bojišta u kulturnim ratovima 1970-ih dovelo do nastanka Moralne većine te zauvijek preokrenulo političku scenu.

Film “Loše obrazovanje”

Priča bazirana na članku Roberta Kolkera objavljenog u New York magazinu dobila je svoju ekranizaciju, i to kao crna komedija s provjerenom glumačkom ekipom na čelu – Hughom Jackmanom i Allison Janney. Film je utemeljen na istinitoj priči o najvećoj finansijskoj pronevjeri u državnom školstvu u američkoj istoriji.

Radnja filma prati nadzornika škole na Long Islandu, Franka Tassonea (Hugh Jackman) i njegovu pomoćnu nadzornicu Pam Gluckin (Allison Janney), koji su zaslužni za donošenje neviđenog prestiža školskom okrugu Roslyn. Frank, uvijek besprijekorno njegovan i odjeven, majstor je pozitivnih poruka, bilo pred publikom kao vođa zajednice ili u kancelariji sa zabrinutim učenikom ili roditeljem. Ukratko, čini se da Frank ne može pogriješiti.

“Ljubavni život”

Serija govori o putovanju koje nas vodi od prve do posljednje ljubavi, istražujući kako nas ljudi koje upoznamo na tom putu učine onim što jesmo, kada konačno nađemo nekog s kim želimo da budemo zauvijek.

A.E.