Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

IRINA KRIVI LJEKARE ZA SMRT SUPRUGA “Jedan hirurg je SPAVAO, drugi nas poslao kući DA KUVAMO ČAJ”

Društvo
Autor:

Foto: Đ. Kojadinović / RAS Srbija

Moj suprug Dragan Bradić imao je pleuralni izliv, pukao mu je jednjak, izlila mu se kiselina iz želuca u pluća, a ljekari u KBC Bežanijska kosa u Beogradu nisu htjeli da mu pomognu.

Čekali smo cijelu noć, jedan hirurg je spavao, a drugi nas je ujutru poslao kući i rekao mi da mužu skuvam čaj. Da nismo izgubili vrijeme zbog njihove nemarnosti, izbjegli bismo tragediju, piše Kurir.

Ovo tvrdi Irina Bradić iz Inđije, čiji je suprug Dragan preminuo prije dva dana u Urgentnom centru. Kaže da je Dragan u KBC Bežanijska kosa primljen 19. oktobra uveče, da je povraćao i osjećao strahovit bol u grudima, navodi Kurir.

– Odradili su ultrazvuk, rendgen i snimanje srca, vidjeli su da ima pleuralni izliv i ostavili ga u čekaonici. Molila sam da ga hirurg pregleda, primi, da preduzme nešto, ali je on spavao od 11 uveče do četiri ujutro! Dvije mlade doktorke su mi u hodniku rekle: „Šta će vam hirurg, on vas je izvalio: Upitala sam šta je „izvalio” kad ga nije pregledao, a one su mi rekle da je vidio izvještaj i da se moj muž prejeo. Ostala sam u šoku – ispričala je Irina.

Ona dodaje da se hirurg probudio u četiri ujutro i da im je rekao da čekaju jutarnju smjenu, što su i učinili. Taj doktor joj je rekao da odvede supruga kući, da mu skuva čaj i prepisao čajnu dijetu, iako se na izvještaju, kako tvrdi, vidi da je imao pleuralni izliv.

Foto: Milan Ilić/RAS Srbija

– Rekla sam mu da mislim da je suprugu možda nešto puklo, a on meni kaže “Dobro, to je vaše mišljenje.”Kad smo krenuli, dvije doktorke su nam rekle: “Eto, došli ste za džabe da se slikate i sad možete kući.” Nisam mogla da vjerujem da je to bolnica – tvrdi Irina.

Stigli su kući, Draganu je bivalo sve gore, otišli su u Inđiju u bolnicu, pa u Bešku, odatle za Sremsku Mitrovicu, gdje su ljekari rekli da je Draganu pukao jednjak, da su pluća puna kiseline i da je izgorjelo jedno plućno tkivo.

– Hitno su ga poslali za Beograd, u Urgentni centar, gdje je 20. oktobra uveče operisan. Doktor je dao sve od sebe. Nakon operacije je rekao da je sad sve u božjim rukama i da je izgubljeno dosta vremena. Prošla su 24 sata, a operacija jednjaka najkasnije mora da se izvrši nakon 12 sati. Poslije toga muž je bio dvije nedjelje u vještačkoj komi – tvrdi Irina.

Nažalost, i pored napora ljekara u Urgentnom centru, njen suprug je preminuo prije dva dana.

– To je velika nemarnost, nestručnost i bezobrazluk prema ljudskim životima. Molila sam ih u KBC “Bežanijska kosa” za pomoć, oni su vidjeli da je imao izliv i pustili ga – očajna je Irina, koja je podnijela krivičnu prijavu.

Ministarstvo: Poslata inspekcija

U Ministarstvu zdravlja kažu da je u KBC “Bežanijska kosa” upućena inspekcija, koja će ispitati sve okolnosti.

Uprava KBC Bežanijska kosa navodi da su neistiniti navodi da su ljekari i medicinske sestre nestručni i nemarni, da spavaju na radnom mjestu i da ne pregledaju pacijente:

– Na osnovu uvida u dokumentaciju jasno se vidi da niko od zaposlenih nije spavao, da je pacijent pregledan, da mu je urađeno više kompleksnih dijagnostičkih procedura, da je primio terapiju, nakon čega se osjećao bolje, te da je nakon kontrole i opservacije pacijentu savjetovano obavezno dalje praćenje i liječenje kod nadležnog ljekara. Pacijent i supruga nisu bili nezadovoljni liječenjem, kao ni odnosom. O žalbi nas je juče obavijestila zdravstvena inspekcija i odmah smo pokrenuli unutrašnji stručni nadzor. Žalba do sada nije bila upućena našoj ustanovi.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO